Straling; is jouw buurt veilig?

Is jouw buurt vrij van straling? Overal staan masten voor mobiele telefonie, digitale TV en wifi. En hoeverre kan een iemand hier last van hebben?

Overal staan antennes en zendmasten, waar duizenden mensen in Nederland claimen last van te hebben. Van de straling die ervan af komt. Op antenneregister.nl kun je kijken hoeveel antennes bij jouw in de buurt staan. Hieronder een kaart van Utrecht.

Er zijn verschillende soorten straling. Ioniserende straling is gevaarlijk en kan ernstige gevolgen hebben. Denk hierbij aan straling van kerncentrales. De straling waar het hier over gaat is niet-ioniserende straling. Dit is voornamelijk straling van onder meer zendmasten, mobiele telefoons, hoogspanningskabels, elektrische apparaten en draadloos internet. In principe niet schadelijk, maar sommige mensen hebben er toch last van. Om straling in je eigen huis te beperken kun je de tien tips volgen op  Gewoon Lekker Groen. De volgende maatregelen kun je ook nemen om een pauze van de bijna altijd aanwezige straling te nemen.

Kamperen op een stralingsvrije camping:

Stralingswerende kleding en pakken

Pak jezelf en je huis in met aluminiumfolie

 

Voorzitter van de GGD Amsterdam en woordvoerder van het Kennisplatform Elekrohypersensitiviteit Fred Woudenberg legt uit hoe het zit met straling in Nederland.

4 gedachten over “Straling; is jouw buurt veilig?

 • 2 november, 2012 om 14:05
  Permalink

  Hahaha, pak je huis in met folie. Zijn er echt mensen die dat doen? Er zijn toch nog plekken zonder straling in de wereld? Waarom verhuizen mensen die er zo’n last van hebben daar niet heen?

 • 31 oktober, 2012 om 18:10
  Permalink

  Vormgeving hierboven is niet echt top, jammer, want die tips zijn wel lachen, al vraag ik me af hoe serieus ik het moet nemen 😉

 • 30 oktober, 2012 om 14:48
  Permalink

  Wat een idee een stralingscamping. Daar zul je dan ook geen Wi-fi kunnen krijgen.

 • 29 oktober, 2012 om 11:08
  Permalink

  Wat een leven heb je als je je huis zou moeten inpakken met aluminiumfolie! Ik wist niet dat er mensen waren die er zoveel last van hebben… Interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.