T-shirts klaar terwijl je wacht bij de Katoenfabriek

T-shirts, rompertjes en buttons. Aan de Oudegracht in Utrecht zit De Katoenfabriek, een naar eigen zeggen plek voor onder andere duurzame kleding en duurzame bedrukking van T-shirts. Winkeleigenaar Kasper van Middelkoop drukt prints op T-shirts die zijn gemaakt van bio-katoen, bamboe en eucalyptus.

Fairtrade lijkt hip te worden. ,,Onze winkel loopt prima, we zijn zelfs op zoek naar een extra winkelhulp”, lacht Van Middelkoop. De Utrechter verkoopt via zijn winkel samen met zijn vriendin T-shirts aan zowel bedrijven als particulieren. ,,Veel verenigingen hebben interesse in onze T-shirts. Klanten kunnen namelijk ook zelf een ontwerp aanleveren. Wij drukken dat vervolgens.’’


Ontwerp zelf je T-shirt
Toch komen er ook veel mensen in de winkel die ‘gewoon een T-shirt willen kopen’. ,,Soms kiezen ze een voorgedrukt shirt, soms stellen ze er hier een samen.’’

Klanten kunnen dan een kleur en maat T-shirt uitkiezen en daarna kunnen ze een print selecteren. Van Middelkoop drukt die er vervolgens op. Met een speciale machine zijn de T-shirts ‘ontzettend’ snel klaar. ,,Kleding klaar terwijl u wacht’’, grinnikt Van Middelkoop. ,,Letterlijk.”

Wedstrijd
Het winnende shirt van de T-shirt-ontwerpwedstrijd die door de Katoenfabriek gehouden werd, wordt gedrukt door de winkel. Degene die hem heeft ontworpen wint onder andere een wandeling op de Dom, echt Utrechts bier en een marge van de opbrengst. De uitslag wordt half oktober 2012 verwacht.

 

 

 

 

2 gedachten over “T-shirts klaar terwijl je wacht bij de Katoenfabriek

  • 5 november, 2012 om 22:30
    Permalink

    Ik wist nog niet dat dit bestond. Ik denk dat ik binnenkort een keer een shirt ga laten drukken. Als het fairtrade is wil ik daar wel wat extra voor betalen. Leuk initiatief ook met die t-shirtwedstrijd.

  • 4 november, 2012 om 23:09
    Permalink

    klinkt leuk, maar hoeveel kost zo’n shirt dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.