Beschuit met olifantjes

In dierenpark Amersfoort is donderdag 1 november een jong olifantje geboren. Olifant Indra is om zes uur ’s ochtends bevallen van een mannetjesolifant. Dit kleine olifantje weegt 70 kilo, maar als hij later volwassen is zal hij rond drie tot vijf ton wegen.

Dit was de derde bevalling van Indra. De eerste keer schrok War war, de moeder van Indra. Ze had niet door wat er gebeurde en het babyolifantje werd vertrappeld. Omdat de tweede keer alles goed ging (Kina, de zus van het nieuwe olifantje loopt al een paar jaar gezond rond) maakten de verzorgers zich dit keer geen zorgen. Toch was het even spannend toen het tijd was voor War war en de andere olifanten om het nieuwe grut gingen te bewonderen.

De bevalling was live te volgen via webcambeelden op de website die Dierenpark Amersfoort speciaal voor de gelegenheid in het leven riep.

Voor de liefhebbers is het moment supreme gewoon terug te zien op Youtube:

Mannetjes zijn loners
Het olifantje dat overigens nog geen naam heeft zal niet zijn hele leven in de kudde kunnen blijven. Alleen vrouwtjes blijven op deze manier bij elkaar. Mannetjes verlaten na tien jaar de kudde. In de natuur gaan ze dan alleen rondzwerven en soms zoeken ze andere mannetjes op. In de dierentuin betekent dit dat het mannetje in een ander verblijf of in een andere dierentuin terecht komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.