Chopy Fatah; beroemd in het buitenland

Niemand in Nederland weet hoe beroemd Chopy Fatah (29) in het Midden-Oosten is. De Koerdische zangeres vluchtte op jonge leeftijd van Irak naar Nederland en nam de bandjes van haar vader met Koerdische muziek mee. Chopy combineerde Westerse muziek met de tapes van haar vader en een ster was geboren.

Op haar negentiende werd ze bekend in onder andere Koerdistan en Turkije en al snel volgde er meer landen. Niemand in haar omgeving wist iets af van haar succes in het buitenland. Vooral in Koerdistan verzamelde ze flink wat fans en kan ze niet meer normaal over straat. Binnenkort verschijnt haar eerste Engelstalige album dus wie weet horen we ook hier in Nederland binnenkort iets van Chopy Fatah.

Zie hier de aflevering van EenVandaag over Chopy.

Kijk hieronder nog een videoclip van de zangeres:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.