De grootste vrijwilligersactie van Nederland

Op 15 en 16 maart 2013 organiseert het Oranje Fonds voor de negende keer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het doel van NLdoet is het laten zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de samenleving. Ook is het beter voor het imago van vrijwilligerswerk.

Vorig jaar waren er ruim 300.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet. Bijzonder is dat ook de Koninklijke familie op deze dagen de handen uit de mouwen steekt.

Twee dagen
Er is expres voor gekozen om de actie op twee dagen te organiseren. Dit is op een vrijdag en een zaterdag, zo zijn mensen flexibel om een dag uit te kiezen als ze mee willen doen. Het is de bedoeling dat verschillende organisaties klussen aanbieden voor de dagen in maart. Mensen die mee willen doen kunnen zich vervolgens aanmelden voor de activiteiten op de website van NLDoet  . Uiteraard is het ook mogelijk om mee te doen als groep.
NLDoet in Utrecht
Ook wordt er altijd veel meegedaan met NLdoet in Utrecht. Bijvoorbeeld afgelopen editie op de parkschool in Utrecht, kinderen van de school hebben zelf een verslag gemaakt van deze bijzondere dag.

2 gedachten over “De grootste vrijwilligersactie van Nederland

  • 6 november, 2012 om 11:27
    Permalink

    “Bijzonder is dat ook de Koninklijke familie op deze dagen de handen uit de mouwen steekt.” Ja, die vijf minuten als de camera’s aan staan. Daarna gaan ze weer in de door ons betaalde bolide-colone terug naar het paleis, alwaar ze er op drinken door geboorte een bevoorrechte positie te hebben in het koninkrijk der Nederlanden.

  • 6 november, 2012 om 10:19
    Permalink

    Ik zou ook meer vrijwilligerswerk moeten doen. Ik zet 15 en 16 maart vast in m’n agenda! πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.