Filmen met je iPhone; een korte inleiding.

interview met Ferry Piekart gefilmd door een iPhone 4S
interview met Ferry Piekart gefilmd door een iPhone 4S

Ferry Piekart is het grootste deel van dit jaar bezig geweest met het maken van een korte film op zijn iPhone. Naast zijn werk als columnist bij de MacFan -een twee maandelijks tijdschrift met alles over de producten van Apple- is hij bezig geweest met het schrijven van een script, maken van storyboards, het filmen, monteren en na bewerken van de korte film Goedemorgen! Hier onder staan een paar App’s waarmee jij in de voetsporen van Ferry kan treden.

 

Interview met Ferry

 

Het script – Pages

Ferry heeft voor het schrijven van zijn script gebruik gemaakt van Pages. Dit is het standaard tekst verwerkingsprogramma van Apple wat beschikbaar is op de iPhone, iPod en iPad. Gezien het kleine schermpje van de iPhone heeft hij veel van het geschreven werk met een extra toetsenbordje getypt.

Klik hier voor een link naar Pages

 

Nu het script af is heeft Ferry geprobeerd tekeningen voor zijn storyboard te maken op de iPhone. Dit is niet echt goed geslaagd. Hij heeft daarom ook niet alle tekeningen op de iPhone kunnen maken. In de film heeft hij de foto’s die voorbijkomen op de iPhone gemaakt met diezelfde telefoon. Dit is met de standaard app gedaan.

 

Filmen – FilMicPro

Toen werd het tijd voor het opnemen van de film. Hier kwam iets meer bij kijken dan alleen op record drukken. Ferry heeft gefilmd met de App FilMicPro. Deze app stelt je in staat meer te kunnen dan alleen opnemen. Je kunt de focus vast zetten, de witbalans kiezen -zo zorg je ervoor dat niet elk shot een andere kleur heeft en de acteurs niet blauw over komen.- en de framerate, hoe veel beeldjes per seconde er opgenomen worden, kunnen zelf worden in gesteld.

Klik hier voor de link naar FilMicPro

 

Monteren – iMovie

Het monteren van de film is de grootste uitdaging geweest. Het scherm is niet wat je gewend bent aan je laptop of zelfs de grote computer thuis. Het kleine schermpje van de iPhone maakt het een monniken werk om alles goed te krijgen Ferry is hier dus ook heel veel tijd aan kwijt geweest. Het monteren deed hij met de standaard Apple App, iMovie.

Klik hier voor de link naar iMovie

 

Wil je meer lezen over de iPhone film van Ferry kijk dan op www.piekpictures.nl hier vind je nog veel meer app’s die Ferry wel en niet gebruikt heeft.

 

Premiere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.