Frisbeën, meer dan zon, zee en strand

Lekker weer, op het strand liggen, en zwemmen in de zee. Als je aan frisbeën denkt, dwalen de gedachten al snel af naar een zomers middagje aan de kust. Toch zit er een heuse sport achter het overgooien met een schijf. In de Verenigde Staten is de sport al erg groot, en ook in Nederland worden steeds meer mensen enthousiast over de frisbee.

Er kan zowel in de zaal als op een veld gespeeld worden, en daardoor kan de frisbeesport het hele jaar door beoefend worden. Daarnaast kunnen in de teams zowel mannen als vrouwen spelen, en dat is volgens de frisbeespelers zelf een van de dingen die de sport zo mooi maken. Er wordt gespeeld zonder scheidsrechter, het is de bedoeling dat spelers alles onderling oplossen. Dit alles in het kader van de spirit of de game.

De nationale competitie telt ondertussen al 24 teams, en daar zal binnenkort de nieuwe Utrechtse Studentenfrisbee vereniging UTKA bijkomen. Maar hoe zit het frisbeën nou eigenlijk in elkaar? In het onderstaande filmpje legt trainer Hans Lommen aan het team van UTKA enkele tactieken uit.

 

 

Ben je na dit filmpje nou helemaal enthousiast geworden over de frisbeesport, en wil je het zelf ook wel eens een keer proberen, kijk dan even op de facebookpagina van UTKA. De club traint elke donderdagavond om 8 uur op de velden van Olympos op de Uithof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.