Herman wie?

Terwijl er tientallen succesvolle acts van de Herman Brood Academie komen, blijft het toch een beetje gek. S’lands meest notoire rock n’ roll legende, bekend om zijn drugsconsumptie, geeft zijn naam aan een school. Toch is het niet gek, want onder de ruige verhalen schuilt één muzikant van wereldformaat. Een selectie:

Dat Brood in 1946 in Zwolle geboren werd, en in 1956 de piano ontdekte is bekend, maar dat hij de piano ook daadwerkelijke kon bespelen is voor velen niet bekend.
Brood speelde in Cuby and The Blizzards, een bekende Nederlandse Bluesrock formatie. Hier Brood en een pianosolo, die weinige hem na doen (vanaf 5.20):

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd was heropgericht, toen hij in café ’t Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

 

 

Brood wordt pas echt groot als hij solo gaat met zijn Wild Romance:

 

Zijn grootste hit wordt natuurlijk, hier met één van de velen bezettingen die de band gekend heeft :

En dan een persoonlijke favoriet van uw auteur:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.