Het rijdende buurthuis

Kinderen in Leidsche Rijn hebben niet altijd even veel te doen in hun buurt. Om dit op te lossen rijdt elke week op vaste tijden een oude supermarktbus van Stichting Doenja verschillende buurten in Utrecht binnen. De stichting werkt in opdracht van de gemeente. In de bus kunnen kinderen knutselen en spelletjes spelen.  Althans op dit moment. Bij beter weer is de bus er om allerlei buitenspeelactiviteiten naar de kinderen toe te brengen. Denk aan voetballen, skaten en tennissen.

Elke dinsdag, woensdag en donderdag is de bus op twee verschillende plekken te vinden in Leidsche Rijn. Eerst nabij Majellapark en later bij de Kindervrijstaat. ,,Het doel van de bus is dat kinderen veilig samen kunnen spelen op straat. Als ze niks te doen hebben staan wij voor ze klaar. We praten hier met kinderen en ze kunnen leuke dingen doen”, legt sociaal makelaar jeugd Sjaan de Vries van de stichting uit.

Sjaan wil de kinderen helpen om dingen te verwezenlijken net zoals ze dat in de Vrijstaat doet. ,,Leidsche Rijn is een Vinex-wijk. Er is geen buurthuis en er zijn geen speeltuinen. De kinderen kennen elkaar daardoor niet. Dit is de manier om ze elkaar te laten leren kennen.”

Twee jaar geleden was de wijk voor een groot deel zandvlakte. De stichting zette toen al de eerste stappen om contact te leggen met kinderen. ,,We maakten in eerste instantie kennis, gingen langs op basisscholen en we gaven ze een warm welkom in de wijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.