Hondentrainster wordt schrijver

Wil Lutters heeft het er maar druk mee. Naast haar werkzaamheden bij het dierenasiel Utrecht en de Utrechtse rashondenvereniging is ze nu druk bezig met een boek. Het wordt niet zomaar een boek, maar eentje uit het standpunt van het hond.

Lutters is al sinds haar veertiende actief bij het dierenasiel. Tegenwoordig traint zij de honden die nieuw binnenkomen. Ook neemt zij met regelmaat jonge achtergelaten pups in huis. Daarom heeft ze ook een roedel van maar liefst tien honden in huis.

Het boek moet tien verhalen gaan bevatten uit het oogpunt van tien verschillende honden. De hondenliefhebster kwam op dit idee, omdat zij moeite heeft met het gemak waarmee mensen hun honden van de hand doen.

Een van de honden wie een verhaal ‘schrijft’, is Boris. Een hond die Lutters uiteindelijk in huis nam. Het verhaal stond een tijd op tenpages. Op deze site kunnen schrijvers donateurs werven door stukken van hun verhaal te posten. Helaas kreeg Lutters niet genoeg donateurs bij elkaar en werd het verhaal weer offline gehaald. De hondentrainsters annex schrijfster is desondanks niet gestopt met de verhalen. Wie weet kunnen wij in de toekomst alsnog het boek lezen.

Wil Lutters legt uit hoe ze op het idee voor het boek kwam:

http://www.youtube.com/watch?v=PEpQLDJDr7E

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.