Iedereen kan vloggen

Het klinkt misschien een beetje vreemd of vies maar vloggen is hot. Tijdens de Dutch Youtube Gathering in Utrecht op 8 september werd duidelijk hoe groot vloggen (videobloggen) is in Nederland. Zo’n achthonderd vloggers en fans kwamen naar het festijn terwijl er maar op de helft was gerekend. Volgens organisator Eelco Kingma kan iedereen vloggen. Maar wat heb je eigenlijk nodig om een eigen vlog op te zetten?

Stap 1: Regel een camera. Het maakt niet uit als het geen HD-kwaliteit is maar klein formaatje is wel handig. Dan kan je hem overal mee naar toenemen.

Stap 2: Bedenk een onderwerp waar je over wilt gaan praten. Dit kan van alles zijn. Van make-up tot het laatste nieuws. Of gewoon wat jou bezighoudt. Je kunt ook een toneelstuk opvoeren.

Stap 3: Neem het op en zorg dat het aantrekkelijk, kort en een klein beetje interessant is. Je wilt natuurlijk wel dat er naar wordt gekeken.

Stap 4: Monteer het snel en flitsend. Of zorg dat je het snel en flitsend opneemt.

Stap 5: Post je vlog op Youtube. En afwachten maar..

Verslaggevers Lisa Post en Puck Roest hebben het ook een keer geprobeerd. Zie hieronder het resultaat. Reacties zijn welkom!

How to Vlog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.