Laagdrempelig en gebedsgenezing

In plaats van je kater uit te slapen, zingen en praten over het geloof. Niet een meest voor de hand liggend ritueel voor de meest doorsnee student, maar in de Utrechtse Studentenkerk kan het! Aan het woord: pastor Erik Munneke over de beweegredenen van hem en de studenten.

Laagdrempelig, ook voor niet-christelijken. Zo typeert pastor Erik Munneke het succes van de Studentenkerk. “We vermijden het jargon en als we er niet om heen kunnen, leggen we het uit.

Zo is het ook makkelijk te begrijpen voor mensen zonder christelijke achtergrond.” Naast de zondagse vieringen is er op de woensdagavond ook een moment waarin de studenten vragen kunnen stellen. “De vragen kunnen over het geloof gaan, maar ook over persoonlijkere zaken als: hoe vind ik een studentenkamer?”

Beweegredenen 

Erik Munneke, pastor van de Studentenkerk

Hoewel de studentenkerk niet alleen voor studenten is, blijft het wel de hoofddoelgroep. “De beweegredenen om de kerk te bezoeken variëren van persoonlijke omstandigheden, tot gebedsgenezing” weet de pastor te vertellen. “Bij gebedsgenezing gebeurt er een wonder in het leven van de student en daarbij ervaart deze dan de realiteit van God.”

Een ander veel voorkomende situatie is wanneer de student de kerk bezoekt uit onwetendheid. “Naar mate ze de vieringen steeds vaker bezoeken en eerlijk onderzoek gaan doen naar het christelijke geloof, vinden ze bewijsmateriaal en groeit de interesse voor het geloof” aldus Munneke.

Misvatting

Ondanks het aanhoudende succes van de Studentenkerk, heersen er nog veel vooroordelen over de kerk en het geloof in het algemeen. Munneke: “Natuurlijk komt dat ook door het stereotype beeld van saaie kerken waar vooral veel bejaarden in zitten, maar de pers speelt ook een aardig grote rol in deze misvattingen. De media is vrijwel nooit positief over het geloof en volgens mij is dat puur uit angst voor negatieve reacties, of eigen vooroordelen.”

 

Eén gedachte over “Laagdrempelig en gebedsgenezing

  • 6 november, 2012 om 11:49
    Permalink

    Een beetje een onaantrekkelijke kop maar leuk geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.