Massale opkomst bij alternatieve marathon New York

NEW YORK – Duizenden renners hebben zondag de marathon gelopen in het Central Park van New York. De loop zou in eerste instantie worden afgelast nadat orkaan Sandy over de miljoenenstad heen raasde. Toch was de opkomst bij de spontane en fel bekritiseerde loop enorm.

De kritiek ontstond nadat Burgemeester Michael Bloomberg de marathon in eerste instantie had afgelast vanwege de orkaan. Waar honderdduizenden mensen zonder stroom zitten, besloot een grote groep mensen alsnog de marathon te lopen. Over en weer klonken klachten dat de mensen die aan de marathon meededen net zo goed vrijwilligerswerk konden verrichten en helpen. Een tweet luidde: e laatste lijken zijn net uit de tunnels getrokken maar de Nederlanders gaan een rondje lopen door het park”.

Onder de lopers bevonden zich honderden Nederlanders die speciaal voor de marathon naar New York waren gevlogen. Onder hen ook bekende Nederlanders zoals Erben Wennemars.

Uitgerekend was dat vier rondjes om het Central Park volstond als een volwaardige marathon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.