Mediagenieke voetballers

‘Het gaat er niet om dat ik gescoord heb, het gaat er om dat we de drie punten mee naar huis nemen.’  Vitesse-aanvaller Wilfred Bony zorgde er afgelopen zaterdag zo’n beetje hoogstpersoonlijk voor dat de Arnhemmers Ajax met 2-0 versloegen, de Ivoriaan vond zijn eigen prestaties echter niet zo belangrijk en koos voor een ‘politiek correct’ antwoord. Het is niet voor het eerst  dat voetballers quotes gebruiken als: ‘het gaat niet om  mij, maar om het team.’  Sinds een aantal jaar krijgen voetballers mediatraining en dat is in hun reacties na een wedstrijd duidelijk terug te zien. Gelukkig zijn er nog een aantal authentieke voetballers in de voetballerij te vinden. Echte voetballers die gewoon vanuit hun hart spreken, CampusBlog maakte een selectie.

 

Maarten Stekelenburg

Ajax keeper Maarten Stekelenburg heeft geen zin in vervelende vragen na een pijnlijke nederlaag van de Amsterdammers. Op de vraag hoe de terugreis zal verlopen na deze nederlaag komt de voormalig Ajax-goalie verrassend gevat uit de hoek.

http://www.youtube.com/watch?v=QYpZNXJpo7c

Zlatan Ibrahimovic

Een fenomeen in het voetbal en ongetwijfeld één van de bete voetballers van dit moment. Genialiteit en gekheid liggen echter nooit ver uit elkaar en ook Zlatan weet de pers op sommige momenten perfect te bespelen. In het fragment hieronder weet Zlatan NOS-verslaggever Joep Schreuder op een geestige maar perfecte wijze om de tuin te leiden. De Zweed doet alsof hij van niks weet, iedereen kan echter zien dat Zlatan overduidelijk aan het liegen is. 9 dagen na het fragment zou Zlatan Ibrahimovic alsnog zijn gewilde transfer naar Juventus maken.

 

Sjaak Polak

‘Last but not least’ willen we je Sjaak Polak niet onthouden. De oud-middenvelder van onder meer Sparta en BV Veendam groeide de afgelopen jaren uit tot ‘cultheld’, Sjaak leek te gruwen om de zogenaamde ‘mediagenieke’ antwoorden en zei altijd wat hij op dat moment dacht. Kijk en geniet mee van een compilatie.

3 gedachten over “Mediagenieke voetballers

 • 6 november, 2012 om 12:04
  Permalink

  Hele leuke invalshoek op je item! Ook voor de mensen die iets minder met voetbal hebben.

 • 6 november, 2012 om 11:33
  Permalink

  Zou wel mooi zijn als de materiaalman er ook een paar in zou leggen

 • 5 november, 2012 om 19:22
  Permalink

  Leuk stukje. Polak is fantastisch op tv, vooral die “rooie lingo-bal” uitspraak is echt goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.