Nieuwe bankjes

Op het Muntplein staan sinds kort nieuwe bankjes, gefinancierd met het leefbaarheidsbudget. Het mozaïek is door de buurtbewoners zelf gemaakt en de planten en bloemen zijn door hen zelf geplant.

De nieuwe bankjes

Het idee voor de nieuwe bankjes ontstond toen Zolo, een ondernemersvereniging uit de buurt, aan de overkant van het plein een bankje plaatste. “De dag na de onthulling van het Zolobankje stond een groepje pubers onze eigen houten bankjes naar z’n malle moer te springen”, aldus voorzitter van de beheergroep Muntplein Denise Goossens, in haar speech tijdens de officiële onthulling van de bankjes. Omdat er nog geld beschikbaar was vanuit het leefbaarheidsbudget besloot de beheergroep een plan te maken om de kapotte bankjes te vervangen.

Hieronder kun je zien hoe het maken van de bankjes in zijn werk ging. (beelden: Caspar ten Berge)

De Beheergroep

Klik voor vergroting

Elf jaar geleden werd de beheergroep Muntplein opgericht. Toen nog met zeven buren. Vandaag de dag helpen vijftien buurtbewoners bij het schoonhouden van het plein en het onderhouden van de planten. Zoals Denise het zelf zegt: “De beheergroep is uitgegroeid tot een geroutineerde groep bewoners die gezamenlijk dit pleintje onderhouden en opruimen.” Iedere week zijn drie personen verantwoordelijk voor het op orde houden van het plein.

Niet alleen het onderhouden van het plein maakt onderdeel uit van de taken van de beheergroep. Ze organiseren ook veel voor de kinderen uit de buurt, bijvoorbeeld het jaarlijkse paaseieren zoeken en de spelmiddag, aan het einde van de vakantie. Ook voor de overige bewoners wordt veel georganiseerd. Zo is er ieder jaar een midwinterborrel en zijn er geregeld buurtbarbecues.

 

 

3 gedachten over “Nieuwe bankjes

 • 6 november, 2012 om 11:09
  Permalink

  Het is ook een hele mooie buurt, ze verdienen de bankjes helemaal

 • 6 november, 2012 om 10:53
  Permalink

  Leuke bankjes hoor, heb ik ook weleens op gezeten.

 • 6 november, 2012 om 10:47
  Permalink

  Goed om te zien dat bewoners zo goed samenwerken om hun buurt te onderhouden. Ik vraag mij alleen af of iedereen wel evenveel aandeel heeft in het onderhoud van de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.