Plastic In My Water pas volgend jaar in première

UTRECHT – De film Plastic In My Water zal eind augustus van het volgende kalenderjaar te zien zijn. Dat heeft documentairemaker Allard Faas vorige week bekend gemaakt. Ook hoopt de regisseur de film in enkele bioscopen te laten tonen.

Al meer dan een jaar is maker Allard Faas bezig met zijn documentaire over de zogenaamde plasticsoep, grote “eilanden” van plastic in de zee. Uit de film moet volgens hem duidelijk worden wat voor invloed de uitvinding van plastic heeft gehad op ons gedrag. En dan met name op ons gedrag als het gaat om afvalverwerking.

Opvallend aan de documentaire is dat de kijker ook deel kan nemen aan het eindresultaat. Op zijn website vraagt hij aan zijn volgers om een shot te maken van plastic als zij dit ergens op een opvallende plek zien liggen. Op deze manier moet de film completer worden, aldus Faas.

De documentaire heeft inmiddels al invloed op het leven van Allard Faas. “Als ik iets van plastic koop, ga ik wel inderdaad even na of dit ik dit product ook niet op een andere manier kan krijgen waar geen plastic in zit verwerkt. Maar ik denk dat het heel logisch is dat je als zo diep in je onderwerp zit, je ook er naar gaat gedragen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.