VVMC wil conducteur meer beschermen op treinen

Er moeten meer mensen worden ingezet op de afdeling Service en Veiligheid van de Nederlandse Spoorwegen.Volgens vakbond voor rijden personeel VVMC staan nog te vaak conducteurs er op de treinen alleen voor wanneer zij met geweld te maken krijgen.

Op dit moment gaat het om ongeveer zeshonderd werknemers die de afdeling Service en Veiligheid vertegenwoordigen. Een tak van de NS die gespecialiseerd is in de handhaving en sociale veiligheid. Veel te weinig als het aan de VVMC ligt. “Wij zouden het liefst hebben dat de mensen die op dit moment op het perron rond lopen en daar de boel in de gaten houden, ook meer op de trein worden ingezet.”, zegt vakbondsbestuurder Wim Eilert. “Dat het op de perrons nu veiliger is, betekent niet dat op de treinen niks kan gebeuren. Het gebeurt nog te vaak dat conducteurs de trein onderweg stil moeten zetten om daar hulp te moeten vragen die veel te laat komt.”

Afgelopen weekend raakte een conducteur bewusteloos nadat hij door een passagier werd geslagen op het station Geldrop nadat hij hem vroeg om zijn vervoersbewijs dat hij niet bij zicht had. De conducteur is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

8 gedachten over “VVMC wil conducteur meer beschermen op treinen

 • 5 november, 2012 om 13:38
  Permalink

  Dat snap ik Vicky, Want dan kan je toch ook beter die twee beroepen, beveiliger en conducteur, samenvoegen? Dan kan dat treinkaartje misschien ook wat goedkoper…

 • 5 november, 2012 om 11:24
  Permalink

  Het verbaast me echt dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan dit onderwerp! Goed werk, jongens!

 • 5 november, 2012 om 11:15
  Permalink

  Als ik eerlijk ben vind ik ook dat conducteurs tegenwoordig te snel aan de spreekwoordelijke ‘noodrem’ trekken! Kom op jongens! laat je niet zo achter je vodden zitten.

 • 4 november, 2012 om 22:29
  Permalink

  Conducteurs zijn bang dat ze hun banen kwijtraken als er meer mensen van Service en Veiligheid op de trein gezet worden….

 • 4 november, 2012 om 14:52
  Permalink

  Ineens weet je het! Je wordt conducteur! Mehoela! Schandalig dat dit gebeurt!

 • 4 november, 2012 om 12:47
  Permalink

  Ik ben het helemaal met jullie eens. Goed dat hier een blog over is geschreven, want dit kan echt niet. Ik vraag me af hoe het met de conducteur is afgelopen.

 • 3 november, 2012 om 15:21
  Permalink

  Helemaal eens met Simone van Erp. Aanpakken dat soort lui! Het is toch van de zotte om mensen die voor jouw werken een portie klappen te geven. Goed dat hier een blog over geschreven is, zeer heftig onderwerp!. Groet van een bezorgde NS-reiziger.

 • 2 november, 2012 om 19:59
  Permalink

  Echt belachelijk dat zwartrijders zo agressief kunnen reageren. Een conducteur bewusteloos slaan, kom op hé, dat kan toch niet! Aanpakken dat soort lui!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.