Wat er straks wél te doen is voor Utrechtse ouderen

In het bidbook Utrecht Culturele Hoofdstad 2018 komt het woord ‘ouderen’ maar zelden voor. Jongeren hebben de toekomst, jongeren zijn aan zet en jongeren slaan de klok. Maar zijn er dan geen culturele activiteiten voor de oudere groep in Utrecht? Natuurlijk wel!

1. Het Utrechts Archief
De stad Utrecht heeft een rijke historie. Heel 2013 staat bijvoorbeeld in het teken van De Vrede van Utrecht, die precies 300 jaar geleden is gesloten. Het Utrechts Archief heeft rond deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis een speciale tentoonstelling klaar staan. In de archieven of in de bibliotheek kan je alles terugvinden over het verleden van de stad. Analyseer de oude handschriften of ontdek de grote kunstenaars die de stad ooit rijk was.

Daarna kan je aan de overkant lekker eten bij het restaurant De Rechtbank. Voel je toerist in eigen stad!

 2. De museumtuin
De gemiddelde Utrechter denkt dat er naast het Lepelenburg en het Wilhelminapark geen groen is te bekennen in Utrecht. De museumtuin is een van de onbekende schatten van Utrecht. Dit plekje met bijzondere planten en bomen hoort bij het Universiteitsmuseum.

3. Paulusabdij
Het Utrechts archief is niet alleen vanwege het archief interessant, maar ook omdat het gebouw zelf uit oude elementen bestaat. Er zijn hier nog sporen te zien van de Paulusabdij, die door bisschop Bernold werd gewijd. Het oude klooster lag in het gebied tussen de Nieuwe Gracht, de Korte nieuwstraat, de Trans en de Hamburgerstraat.  

Zeker voor de wat oudere Utrechter die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad, zijn er genoeg plekken in Utrecht om meer kennis op te doen. 

UPDATE
Utrecht heeft de wedstrijd voor Culturele Hoofdstad 2018 verloren. Dat meldt RTV Utrecht.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.