WK voetbal 2022 in land van onbeperkte mogelijkheden

Expect Amazing.

Over tien jaar organiseert Qatar het wereldkampioenschap voetbal. Het eerste toernooi dat in het Midden-Oosten wordt gehouden.  Het rijkste land ter wereld wil niet alleen op sportgebied presteren, maar ook qua organisatie en vernieuwing. Niets is onmogelijk.

Op sportgebied is de doelstelling ‘goed meedoen en niet het lachertje in eigen land worden’. In hoofdstad Doha staat een multifunctioneel sportcentrum met de beste technologische ontwikkelingen. Het Aspire Sport Center. De Nederlander Ed Graper is hier werkzaam als coördinator bij het ‘Football skills development center’. ”We hebben de allerbeste methodes en trainers om tot een prestatie te komen. Natuurlijk hebben we geen spelers als Messi en Ronaldo in huis, maar voetbal is hier immens populair. Het toernooi is pas over tien jaar. Dus we zijn nu al jongens van een jaar of zes met de beste technieken aan het klaarstomen voor het hoogste niveau”, aldus Graper. De oud-jeugdtrainer van Ajax beseft zich wel dat Qatar het WK nooit zal gaan winnen. ”Je hebt er altijd een verrassing tussen zitten. Maar als wij een paar punten pakken, zijn we heel tevreden.” Kijk voor meer informatie over het Sport Center op: http://www.aspire.qa/Pages/AspireHome.aspx

Surrealistisch

Omdat Qatar het rijkste land ter wereld is, wordt er niet nagedacht over geld. Qua infrastructuur en modernisering van stadions wil het kleine oliestaatje het beste WK aller tijden organiseren. Momenteel is er in Doha alleen openbaar vervoer met de taxi en de bus mogelijk, maar in 2022 moet er een hypermodern metro- en treinnetwerk aangelegd zijn zodat alle bezoekers zonder zorgen hun favoriete land kunnen aanmoedigen. Kosten voor dit netwerk: achttien biljoen euro. Plannen voor stadions klinken bijna surrealistisch: een stadion volledig bepakt met led-tv’s, een stadion op een daarvoor speciaal aangelegd eiland en een stadion midden in de woestijn. Alle stadions zullen voorzien zijn van airco, ookal zitten de toeschouwers in de buitenlucht.

De officiele introductiefilm voor het WK 2022: 

Een overzicht van de bijzondere plannen voor stadions in Qatar: 

Daan Sanders

4e jaars student journalistiek. Geïnteresseerd in voetbal, voetbal, voetbal en Vitesse. Wordt later sportjournalist bij televisie of krant. Deed minor sportjournalistiek en is momenteel bezig met redactie RTV.

5 gedachten over “WK voetbal 2022 in land van onbeperkte mogelijkheden

 • 6 november, 2012 om 11:36
  Permalink

  De doelstelling voor het WK is goed meedoen, en niet het lachertje worden. Ze zijn dus al druk aan het scouten in Brazilie om weer wat leuke voetballertjes te nationaliseren.

 • 5 november, 2012 om 23:49
  Permalink

  Ondanks al die mooie stadions een schande dat het wk daar gehouden wordt.

 • 5 november, 2012 om 22:26
  Permalink

  Ik denk dat die voetbalsupporters zich niet allemaal gaan aanpassen aan de kledingvoorschriften. Dat zou wel netjes zijn maar dat zijn voetbalsupporters doorgaans niet. In het geval van de Braziliaanse vrouwen vind ik dat niet zo erg.

 • 5 november, 2012 om 19:01
  Permalink

  Met het geld dat Qatar heeft kunnen ze natuurlijk veel bouwen, maar ze hebben geen ruimte voor zoveel voetbalsupporters in die paar stadjes. Hoe gaan ze dat oplossen? Zie je sowieso al Braziliaanse (vrouwelijke) supporters daar in lange kleding lopen? 🙂 Dat ze een ziek WK gaan neerzetten geloof ik overigens meteen.

 • 5 november, 2012 om 11:14
  Permalink

  Bizar! Zoveel geld als dat er in omgaat! Daar kan een normaal mens met zijn hoofd niet bij! ga wel proberen om erbij te zijn in 2022, ben dan alweer 32. Tjonge wat vliegt de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.