Biologisch, waarom niet logisch?

Biologisch vlees, biologische melk, biologische koffie en niet te vergeten biologisch fruit. Bijna alle voedingsproducten zijn zowel biologisch als niet biologisch te krijgen. Het ligt allemaal voor ons in de winkel, maar toch eet nog lang niet iedereen zo gezond mogelijk.

Het belangrijkste argument om het wel te eten is dat je lichaam geen chemische middelen binnen krijgt. De producten gaan namelijk zo van het land de winkel in.

Doordat de producten niet bespoten worden met chemicaliën en er geen additieven aan worden toegevoegd, behouden zij ook beter hun oorspronkelijke smaak.

Dit klinkt allemaal mooi, maar toch is er een belangrijk aspect waardoor mensen juist niet overstappen naar biologisch, namelijk de prijs. Deze is volgens velen vaak stukken duurder dan de prijs van  “gewone” producten. Maar is dit eigenlijk wel zo? Is biologisch koken inderdaad veel duurder dan niet-biologisch koken of is het eigenlijk voor elke portomonnee geschikt?

Ik ging het testen met een heel simpel gerecht wat iedereen eet, spaghetti. Klik op onderstaand filmpje om te kijken of biologisch koken niet gewoon logisch zou kunnen zijn.

6 gedachten over “Biologisch, waarom niet logisch?

 • 24 januari, 2013 om 02:21
  Permalink

  De biologische wijn van de AH is trouwens echt niet lekker. Bij de Eko-plaza heb je erg lekkere, en betaalbare, biologische wijnen. Een paar in hun assortiment steken er bovenuit.

 • 24 januari, 2013 om 02:19
  Permalink

  Ik heb met plezier gekeken naar de video en ik sluit mij ook aan bij de opmerking van Jiri. Loop eens een Eko-plaza binnen. Als je daar je boodschappen gaat doen, word je straatarm.
  Mijn boodschappen haal ik bij de Aldi, nog goedkoper dan de AH. Als student zijnde heb je een klein budget, en wil ik alles zo goedkoop mogelijk. Kwaliteit van de Aldi is gewoon goed. Paar dingen zijn misschien bij de AH of Jumbo beter, maar daar doe ik wel mijn boodschappen als ik een fatsoenlijke baan heb. En ja, de Euroshopper is goedkoop, maar die kwaliteit is ook écht slecht. En in sommige gevallen is de Aldi goedkoper dan de Euroshopper.
  Als ik de tijd heb en nog goedkoper wil gaan, ga ik naar de Haagse Markt. Daar betaal je al helemaal weinig.

 • 18 januari, 2013 om 11:11
  Permalink

  Goed punt Jiri. Het ging mij meer om de prijzen van biologisch eten in de supermarkten. Ik dacht altijd dat deze veel hoger waren dan dat ze werkelijk zijn. Ik heb dus niet gekeken naar de kwaliteit van het eten, maar alleen naar de prijsvergelijking. Wel leuk voor eventueel een volgend blok of zelf uit te testen.

 • 8 december, 2012 om 14:25
  Permalink

  Frappant dat je bijna voor dezelfde prijs (bijna) hetzelfde product kan kopen bij de supermarkt!

 • 6 december, 2012 om 21:37
  Permalink

  Interessant onderwerp. Wel vraag ik me af waarom je met biologische producten van de Albert Heijn kookt en niet met producten uit de bio-winkel of van de markt. Dat lijkt mij een wezenlijk verschil aangezien er regelmatig kritiek komt op de lading aan keurmerken die supermarktketens op verpakkingen laten zetten.

 • 5 december, 2012 om 16:05
  Permalink

  Goede blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.