De letters van U(trecht)

Letters van UtrechtJe zult ergens moeten beginnen om het verleden een plaats te geven, het heden doet er steeds minder toe. Hoe verder je bent, hoe beter. Ga maar door nu, laat je sporen na. Vergeet de flits waarin je mag bestaan, de wereld is je stratenplan. Was er een tijd dat je een ander was: die ging voorbij. Je bent die ander al. Je bent, zoals je weet, van dit verhaal de spil…

…Dit is de eeuwigheid. Die duurt. Die heeft de tijd. Ga daarom op in je verhaal en zwelg. Vertel. Vertel ons wie je bent met elke stap. In ons verhaal verdwijnen wij vanzelf, en enkel jij blijft over op den duur. Jij en deze letters, die uit steen gehouwen zijn. Zoals de letters op ons graf. De barsten in de Dom. Naar de hemel opgestoken als een wijsvinger, om de schuldigen aan te duiden en meer tijd te eisen. Zodat we weer rechtop kunnen gaan, als mensen langs de gr…

De letters van Utrecht

Elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur houwt een steenhouwer de volgende letter ter plekke uit in een bestaande steen op straat. Wie wil, kan letterlijk een steentje bijdragen aan de letters van Utrecht. Koop een steen en het gedicht kan door. Om nooit meer te stoppen.

Arie Koot kocht de letter A met een speciale reden. Bekijk het filmpje waarin Arie uitlegt waarom juist deze steen zo belangrijk voor hem is:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.