De ziel van Hoog Catharijne: onzin?

De Rotterdamse kunstenaar Melle Smets hield in de week van 11 t/m 18 november een ludieke actie: hij kampeerde die week bovenop het dak van Hoog Catharijne. Zijn doel: de ziel van het winkelcentrum doorgronden. Veel mensen hebben een mening over dit bijzondere project en steken die niet onder stoelen of banken.

Op de site van RTV Utrecht stapelen de reacties zich in hoog tempo op. De meningen zijn verdeeld, hoewel de negatieve reacties de boventoon voeren. “Een kunstenaar? Een gek zal je bedoelen. Welke andere gek geeft hier toestemming voor. Subsidie intrekken en aan het werk sturen. Dat zou beter zijn. Van het dak af!” Door dit soort projecten begrijpen veel mensen dat de regering flink kort op de cultuursubsidie.

Klasse!

Maar er zijn ook reacties uit positieve hoek, al zijn het er wat minder. Zo zegt iemand: “Klasse van deze kunstenaar!!! Ik neem aan dat de gemeente hier een flinke subsidie tegenover gaat stellen…” En een deel uit een andere reactie: “ Volgens mij probeert deze kunstenaar onderzoek te doen, naar een plek die voor velen een puist in Utrecht is. Mogelijkerwijs komt hij op nieuwe inzichten juist door er te gaan wonen. Dus je kan beter meedenken, dan klagen, klagen is makkelijk ouderwets!”

Nuchter

Smets zelf blijft er nuchter onder. “Er zijn altijd mensen die negatief tegenover mijn kunstprojecten staan, daar ben ik inmiddels wel aan gewend.” Hij heeft vooral positieve herinneringen aan de kampeerweek: zo maakte hij kennis met de bewoners van de flat bij Hoog Catharijne en werd hij door hen hartelijk ontvangen.

Wat vind jij van het kunstproject van Melle Smets? Is het goed dat dit soort projecten worden gedaan, of is het tijd- en geldverspilling? Laat het weten in een reactie of klik hier voor meer reacties.

c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.