Een vorkje prikken met een onbekende buur

Altijd al een vorkje willen prikken met een buurtbewoner die je niet kent? In Utrecht zijn er verschillende organisaties die gezellige etentjes tussen buurtbewoners organiseren.  Bijvoorbeeld de Utrechtse  Stichting Eet Mee!, of Resto VanHarte, waar je in het hele land terecht kan. Een wijntje te veel drinken met een gezellig buur kan bij allebei, alleen zit de een net wat anders in elkaar dan de ander. Hier staan de feitjes op een rij.

Als je kijkt naar het doel van Stichting Eet Mee! en Resto VanHarte, lijken ze eigenlijk veel op elkaar. Beide willen leuke en nieuwe ontmoetingen tussen buurtbewoners organiseren en sociaal isolement tegengaan. De een heeft er na zo’n etentje een goede buur bij, terwijl dat voor de ander misschien niet zo hoeft. Dat maakt niet uit, als het die avond maar gezellig is.

Stel je zit op een zondagavond alleen op de bank, maar je hebt eigenlijk zin om samen met buurtbewoners te eten. Zoek dan een buurthuis, een wijksteunpunt of een ROC school in de buurt. Daar kan je zo aanschuiven bij Resto VanHarte, waar niemand zich van te voren hoeft aan te melden. Voor een klein bedrag krijg je een driegangen menu voorgeschoteld, en zit je bij anderen aan tafel waar je misschien wel een klik mee hebt. Een nadeel van Resto  VanHarte is alleen dat je geen flauw idee hebt wie je aan kan treffen, en dat een etentje in een ROC school misschien een beetje onpersoonlijk over kan komen.

Misschien zit je al wat langer met het knagende  gevoel dat je contact met anderen in de buurt niet zo goed is. Of wil je een gezellige avond beleven, maar wil je wel een beetje weten welke buurtbewoners je kan verwachten.  Dan ben je bij Stichting Eet Mee! aan het juiste adres. Bij deze Utrechtse organisatie ga je eerst op een gesprekje, zodat jij je voorkeuren op kan geven. Wil je buurtbewoners van dezelfde leeftijd en afkomst ontmoeten? Wil je met een grote groep eten, of vind je het gezelliger om een kleiner gezelschap te hebben? Zou je zelf een keer een etentje willen organiseren? Alle antwoorden op deze vragen worden vergeleken met andere geïnteresseerden en zo ontstaat er een match. Samen maak je een afspraak om bij iemand thuis te eten, zodat je meteen in een persoonlijk sfeertje terecht komt. Een nadeel van Stichting Eet Mee! is dat het geen spontaan etentje is. Er gaat toch aardig wat voorbereiding inzitten.

Ben jij meer van de last-minute geplande etentjes, dan is Resto VanHarte zeker een aanrader. Van Alkmaar tot Groningen en van Venlo tot Middelburg: overal zit er wel eentje waar je een gezellig etentje kan hebben. Vind je het toch leuker van te voren te weten welk vlees je in de kuip hebt, dan is Stichting Eet Mee! een  leuke manier om nieuwe buurtbewoners te leren kennen. Hoe dan ook, liefde gaat door de maag en eten  zal er op zo’n avond genoeg zijn, of het nou georganiseerd is door Stichting Eet Mee! of door Resto VanHarte.  Dus waarom niet een keer bij beide een vorkje meeprikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.