Honden en hun baasjes: twee druppels water

Let goed op en je ziet ze lopen: honden die op hun baasjes lijken. Of lijken de baasjes op hun hond? Is het toeval dat bij een keurige dame met krulletjes vaak een poedeltje met krulletjes loopt? Wetenschappers denken van niet!

101 dalmatiers
Bron: Youtube

Uiterlijk
Onderzoekers van de Britse Bath Spa University onderzochten het hond-lijkt-op-baas-fenomeen in 2009. Ze vroegen de zeventig leden van het testpanel om hondenbezitters, aan de hand van foto’s,  aan hun hond te koppelen. Wat bleek: in vijftig tot zestig procent van de gevallen lukte dat! Volgens de onderzoekers komt dit omdat mensen die een hond willen snel voor een hond kiezen die dezelfde eigenschappen heeft als de toekomstige baas. Zo kiest een sportieveling eerder voor een hond die veel beweging nodig heeft en neemt een echte bankhanger eerder een gezellig schoothondje!

Karakter
Ook de gelijkenissen tussen het karakter van de hond en het baasje zijn in het onderzoek onderzocht. Al vinden veel hondenbezitters misschien dat hun hond qua karakter erg op hem of haar lijkt, de onderzoekers denken daar anders over. Volgens hen is het niet zo dat het eigenaar van een agressieve pitbull ook per definitie vechtersbaasje is.

Wij zijn benieuwd of jij zowel qua innerlijk of uiterlijk op je hond lijkt. Dus heb jij een hond en vind je dat je op je viervoeter lijkt? Stuur dan een foto van jou en je hond naar lize.bakker@student.hu.nl of vul onze poll in.

Lijk jij qua karakter op je hond?

View Results

Laden ... Laden ...

Hier alvast een mooi voorproefje!

looklikeyourdog2-693x560

 

9781324160176934_NaTN3EPc_f

img200604021220542-610x316

 

De makers van de film de 101 Dalmatiërs is de gelijkenis tussen honden en hun baasjes ook opgevallen. Bron: Youtube

Eén gedachte over “Honden en hun baasjes: twee druppels water

  • 24 januari, 2013 om 02:07
    Permalink

    Leuk stuk! Ik heb een alerte hond, energiek en altijd in om te dollen of met een stuk stof of zijn bal te spelen. Ook al is hij al meer dan zeven jaar oud. En als ik mijn sportkleren en hardloopschoenen aantrek, staat hij al bij de deur te wachten tot mij mee mag gaan hardlopen.
    Het is een straathond, geboren in Griekenland en direct van straat gehaald. Wij kregen hem toen hij drie maanden was. Qua eigenschappen hadden we dus geen idee wat voor hond we in huis hadden, maar we hadden geen leukere hond kunnen krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.