Iedereen paranormaal met Gili


‘Is het een persoon met de letter M?’
‘…ik ken wel iemand..’
‘Is het een Marian of Marianne?’
‘Ja! Dat is mijn oudtante!’

We staan altijd weer versteld van de tv-shows waarin mediums contact kunnen leggen met onze overleden dierbaren. Kunnen ze echt met de doden praten? Onzin. Volgens de Vlaamse mentalist en comedian Gili zijn de tv-programmas één en al trucage. Met zijn theatershow ‘Iedereen paranormaal’ laat de Vlaming het publiek zien hoe de mediums echt te werk gaan.

Ondanks het feit dat het publiek weet dat Gili geen echt medium is, staan ze toch versteld van de dingen die hij in zijn show laat zien. Met het behulp van een roos die hij de zaal ingooit kiest hij zijn vrijwilligers uit. Sommige willen maar al te graag meedoen, andere twijfelen weer iets langer. Als de Vlaming vraagt of iemand contact wilt leggen met iemand die overleden is duurt het wat langer voor er iemand naar voren stapt. Op dit punt is de show iets te paranormaal voor sommige mensen. Via telepathie laat hij de andere vrijwilliger geblinddoekt de naam van de overledene waarmee de ander in contact wilt komen opschrijven. Bijna ga je in het paranormale geloven, was het niet dat Gili erg open is over het feit dat het allemaal nep is.

Gili zelf noemt andere mediums en paragnosten ook oplichters en nodigt ze allemaal uit om hem zijn ongelijk te komen bewijzen. Vorig jaar gaf hij in Nederland het eerste Paranormale Bal in Nederland. De opdracht was simpel. Alle mediums in Nederland kregen een uitnodiging. Ze moesten alleen zelf met hun gaven erachter komen waar en wanneer het bal zou plaatsvinden. Uitkomst? Niemand kwam opdagen. Volgens Gili is dit wel voldoende bewijs dat het paranormale niet bestaat.

Gili zal in januari weer een aantal steden in Nederland aandoen. Wie niet tot die tijd kan wachten kan ook zijn boek ‘Iedereen Paranormaal’ bestellen.

 

Eén gedachte over “Iedereen paranormaal met Gili

  • 4 december, 2012 om 12:30
    Permalink

    Goed dat er op een kritische en grappige manier naar paragnosten kijkt. In het programma RamBam onderzochten ze een keer Derek Ogilvie, en ook toen bleek dat hij alles uit zijn duim zoog. Uitzending is hier te bekijken: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1215852

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.