Kijk ’s naar boven en beneden!

De bekende hotspots in Utrecht kennen we inmiddels wel: de Dom, grachten, winkeltjes, Broodje Mario en nog veel meer. Maar buiten alle hotspots om zijn er natuurlijk veel meer culturele verborgen plekjes. Volgens stadsgids Judith Schuil zouden wij Utrechters wat meer naar boven en beneden moeten kijken. Wat valt er te zien?

 

 

 

 • Deur achter Sint Pieter aan de Keistraat. Van een afstand lijkt de deur veel groter dan dat hij in werkelijk is.
 • Het torentje naast de Domkerk, volgens Judith “het mooiste torentje in Utrecht”.
 • De tegeltjes boven de Vismarkt die verwijzen naar het waterige verleden van de markt. Beneden bij de gracht bij de werfkelders zijn lantaarnconsoles, een paar consoles verwijzen naar de voormalige visafslag.
 • De gedenksteen van Suster Bertken in de Choorstraat. Bertken was een non die op 30-jarige leeftijd besloot om als kluizenares verder te leven. Dat hield ze zo’n 57 jaar vol, waarna ze overleed in haar kluis.
 • Honderden mensen lopen er dagelijks overheen. Bij de gedenksteen in de Choorstraat is het plattegrond van het voormalige koor van de Buurkerk op de straat te zien.

3 gedachten over “Kijk ’s naar boven en beneden!

 • 13 december, 2012 om 10:10
  Permalink

  Leuk! Toch eens goed opletten als ik door het centrum loop!

 • 10 december, 2012 om 12:00
  Permalink

  Super leuk, echt van die dingen waar je nooit op let. Nu ik het weet ga ik zeker wat meer naar boven en beneden kijken als ik door de stad loop!

 • 8 december, 2012 om 21:56
  Permalink

  Grappig al die kleine details. Ik ga er zeker op letten als ik door de binnenstad loop!
  Wist je dat er ook veel verwijzingen naar Dick Bruna zijn te vinden in Utrecht. De stoplichten bij Vredenburg hebben bijvoorbeeld Nijntje figuurtjes. En sinds kort staat er ook een Dick Bruna afbeelding op sommige urinoirs. Kijk hier maar: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/893611

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.