‘De teckel brak het ijs’


Daar ga je dan: 3700 kilometer reizen door acht landen met een caravan. Zonder auto. Tjerk Ridder deed het. In 2010 startte hij in Utrecht met zijn project ‘Trekhaak Gezocht’. In landen als Duitsland, Servië en Bulgarije stond hij met vriend Peter en hond Dachs te wachten op een lift. 

Het project is bedacht door Dennis Nolte van de VIPbus. Hij trok al eerder met een caravan van Utrecht naar Terschelling. Hoewel de rit eerst naar Shanghai zou gaan leek dat de manne iets tever. Istanbul werd het tweede doel.

Trouwe viervoeter Dachs is voor Tjerk een rots in de branding geweest. De teckel maakt snel vrienden en zorgde er dan ook vaak voor dat de caravan het tijdens de reis niet langer zonder auto hoefde te doen. Dachs brak het ijs, en Tjerk kreeg de lift.

Zijn ervaringen heeft Tjerk opgeschreven in het gelijknamige boek ‘Trekhaak Gezocht!’. Ook toert hij met een theatershow door het land. Hierin vertelt hij zijn ervaringen. Bijzondere ontmoetingen, dromen en daadkracht staan hierin centraal. Tjerk wil hierin laten zien dat er veel meer mogelijk is dan je van tevoren zou bedenken.

Meer informatie over Trekhaak Gezocht of de theatervoorstellingen kun je vinden op de website.

7 gedachten over “‘De teckel brak het ijs’

 • 8 januari, 2013 om 10:20
  Permalink

  Het is natuurlijk best onhandig met zo’n caravan. Heb je een lift geregeld, zul je net zien dat die auto geen trekhaak heeft.. Daar sta je dan. Wel heel avontuurlijk natuurlijk!

 • 4 januari, 2013 om 13:17
  Permalink

  Inderdaad, een goede vraag hoelang hij erover gedaan heeft. Dat laat namelijk meteen ook zien hoe aardig mensen tegenwoordig nog zijn. Was de reis makkelijk voor hem om te maken? Dan zijn mensen toch gewoon bereid en niet bang om mensen langs de weg mee te nemen? Maar duurde reis toch langer dan gepland? Dan lijkt het voor rondrijdende mensen toch een drempel waar zij niet of heen komen. Laat ik iemand in mijn auto of niet?
  Wat zouden jullie doen? Stoppen of doorrijden voor een lifter of trekhaakzoeker?

 • 2 januari, 2013 om 15:37
  Permalink

  Het lijkt mij heel vervelend. Caravans opzetten is gemakkelijk nog niet met al die pootjes die je moet uitdraaien enzo. Alle mensen die je ontmoet is fantastisch, maar zulke praktische ongemakken vernielen de lol een beetje lijkt me ;).

 • 21 december, 2012 om 10:41
  Permalink

  Het lijkt me makkelijker om te liften zonder caravan. Maar wel fijn natuurlijk, heb je altijd een slaapplek.

 • 20 december, 2012 om 22:26
  Permalink

  Goede vraag Renger. Ik ben van plan om een soortgelijke reis te maken. Iemand tips voor betaalbare opties?

 • 19 december, 2012 om 23:39
  Permalink

  Super toffe actie van Tjerk! Nu vraag ik mij wel af hoelang hij er over gedaan heeft..
  Maar dat het een unieke ervaring is staat vast, het lijkt me wel leuk om een keer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.