Positief geluid uit Kanaleneiland

Kanaleneiland klinkt veel mensen niet als muziek in de oren. Toch swingt de wijk tegenwoordig wel degelijk. Het project van de Utrechtse rocker Tommy Ebben en Casper Adriaen zorgt hiervoor.  Maar Knalland is meer dan alleen muziek. Beeldende kunstenaars, videokunstenaars en organisatorisch talent uit de wijk maken samen één groot multidisciplinair kunstwerk. De muziek en de kunst zullen allemaal bij elkaar komen op één groot feest als de tijd rijp is…

Het eilandhart is een broedplaats voor creatief talent, verschillende kunstenaars wonen hier in flats en woningen die binnenkort tegen de grond gaan. Tot die tijd leven zij zich met zijn allen uit op verschillende manieren en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zelfs de burgemeester van Utrecht liet in een brief weten dat hij het project goed vindt. “Het is altijd fijn om een thumbs up te krijgen”, aldus Casper Adrien. Hij benadrukt wel dat het doel van Knalland niet verbetering van de wijk is, wel ziet hij zelf de positieve invloed van Knalland op de wijk: “Kanaleneiland is meer dan een slechte wijk, het is ook de plek waar Knalland vandaan komt!”

Waar Casper zich nog verdiept in het organiseren en plannen van nieuwe projecten is goede vriend en medeoprichter Tommy Ebben voornamelijk bezig met muziek. “Wij proberen met de mensen uit Knalland een mooi album af te leveren, we proberen zoveel mogelijk mensen met elkaar te verbinden”.  Als het album van Knalland eenmaal af is zal er een mooi festival plaatsvinden, de planning is dat dit plaats zal gaan vinden in juni 2013. Wanneer het album af is en het festival is geweest zal Knalland niet stoppen, zelfs niet als de flats tegen de grond gaan en de bewoners zullen moeten verhuizen. De ambitie van Knalland reikt veel verder: “Wij willen een community art platform worden voor heel Nederland. We willen onze kennis over samenwerkingen op het gebied van creatieve producten met mensen delen.

Deze ambitie lijkt geen grootspraak. De belangstelling voor de evenementen van Knalland is namelijk groot. Zo hebben zij in september nog een barbecue gehouden voor de wijk. Lekker eten en muziek, dat zagen de bewoners van Kanaleneiland wel zitten getuige het volgende filmpje:

Dit filmpje is óók gemaakt door bewoners van het Eilandhart. Inmiddels bestaat de groep uit organisatorisch talent, videokunstenaars, grafisch ontwerpers en natuurlijk de muzikanten. Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Knalland volg dan het officiële Knalland twitteraccount: @knalland

4 gedachten over “Positief geluid uit Kanaleneiland

 • 28 april, 2014 om 13:52
  Permalink

  Wat een top initiatief. Loopt dit project nog steeds? Muziek en geluidexperimenten zijn altijd een goede manier om mensen te verbinden. Ik ben erg benieuwd hoe de organisatie rondom de cd opnames is verlopen en of dit voor herhaling vatbaar bleek te zijn, zowel in Utrecht als in andere steden.

 • 10 december, 2012 om 11:48
  Permalink

  Altijd goed om positieve berichten uit Kanaleneiland te horen. De wijk staat al zovaak negatief in het nieuws terwijl er blijkbaar veel meer uit te halen is. Jammer dat niet meer mensen het zien, maar het begin is er met dit soort projecten!

 • 6 december, 2012 om 21:50
  Permalink

  Leuk filmpje over Knalland!! Prachtige, toepasselijke openingszin trouwens. 🙂

 • 4 december, 2012 om 11:54
  Permalink

  Leuke positieve blog over Kanaleneiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.