Skaten in Utrecht

 Het Skatepark in Transwijk, dat op 25 augustus 2012 werd   geopend, is het eerste overdekte skatepark in de provincie Utrecht. Maar waar moesten de Utrechtse skaters voor die tijd naar toe? Tot voor kort waren ze met slecht aangewezen op de buitenbanen, nu kunnen ze eindelijk lekker binnen skaten.

 

Het Griftpark in Utrecht Noord-Oost was én is een populaire plek voor Utrechtse skaters. Het is één van de grootste betonnen skatelandschappen van Nederland en is samen met skaters ontworpen. De meeste skaters die nu naar het indoor skatepark in Transwijk gaan, kwamen voorheen vaak in het Griftpark. Ook nu zijn ze er af en toe bij mooi weer nog te vinden.Volgens Skate & Create behoort de skatebaan in het Griftpark tot de top 3 van de beste pools in Nederland.

Ook in Zeist kunnen fanatieke skaters hun hart ophalen, mits het goed weer is natuurlijk. Dit skatepark aan het filosofenlaantje kwam er, net als het indoor skatepark in Utrecht, niet zomaar. Het heeft heel wat handtekeningen, vergaderingen en demonstraties gekost, maar “de aanhouder wint”, aldus Ard Terpstra van Skatepark Utrecht. Verder zijn er nog wat kleinere skateparken in de provincie Utrecht, zoals in De Bilt en Vianen.

Het overdekte skatepark in Utrecht trekt vooral mensen uit de buurt aan, maar ook skaters van buiten de regio weten het complex te vinden. Pjotr (13 jaar): ,,Het is heel chill dat we nu een overdekte skatebaan hebben, maar waar ik in de zomer ga skaten weet ik nog niet. Dat ligt eraan waar de anderen heen gaan.”

Vind jij dat er genoeg plekken zijn in de regio Utrecht waar skaters terecht kunnen, of kan het beter? Laat het weten en reageer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.