Alles is mogelijk in het dinerspel

dinerspel

 Dinerspellen zijn in opkomst. Waar je vroeger slechts de keuze had voor een avondje steengrillen en bowlen zijn er nu deze vermakelijke spellen voor tijdens of na het eten. Maar, de keuze is groot, en er zijn veel aanbieders op de markt. Campusblog selecteert de vijf leukste dinerspellen

1. Het Moorddiner. Een echte ‘whodunnit’ spelen. Cluedo in het echte leven. Elke deelnemer neemt een rol op zich, en een van hen is de moordenaar. Door middel van roddels en intriges probeer je met elkaar de moord op te lossen. Voor wie het leuk vindt is er ook de mogelijkheid tot een heuse verkleedpartij.

2. Wie is de mol. Een van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie die je nu ook zelf kunt spelen. Met een groep ga je verschillende opdrachten aan. Alleen: een iemand probeert te boel te saboteren. Wie dat is, daar moet jij proberen achter de komen.

3. Hollandse Helden. Een vrolijke variant van het bekende ‘Ik hou van Holland spel’. Zonder Linda de Mol, maar met een echte competitiestrijd. Door middel van quizvragen en het zingen van liedjes ga je de strijd. Wie het meest van Nederland weet is de ultieme winnaar.

4. De mannen tegen de vrouwen. Wie zijn nou echt de beste: de jongens of de meisjes. Een strijd die nooit volledig opgelost zal worden. In dit spel zal de ultieme uitslag eindelijk bepaald worden. Leef je voldoende in in het leven van de andere sekse en je gaat er met de overwinning vandoor

5. Crazy 88. Rennen, allen, vliegen en alles op z’n kop zetten, dat is wat dit spel voor je in petto heeft. In het midden van de stad zul je zoveel mogelijk van de 88 opdrachten goed moeten voltooien. Dit kan van alles zijn, dus een beetje lef is wel nodig. Zoenen met een wildvreemde? Geen probleem! Verkleed als levend standbeeld op de dam? Doen we even!

Er zijn veel spellen en veel verschillende aanbieders op de markt. Goed is om van te voren een beetje te gaan zoeken naar een geschikt spel voor de hele groep. Misschien vind jij het wel heel leuk om verkleed als Miss Universe door de stad te rennen, of je tante Toos er ook zo gelukkig van wordt is nog maar de vraag.

3 gedachten over “Alles is mogelijk in het dinerspel

 • 23 januari, 2013 om 10:16
  Permalink

  Ik zit op donderdagavond het liefst met pen en papier klaar voor Wie is de Mol. Maar hoe langer ik kijk, hoe minder ik het begrijp. (Ik was er namelijk zeker van dat Tim Haars de Mol is..of was..)
  Hoe superawesome als ik ’t zelf kan spelen. Ik ga mijn verjaardag alvast vervroegen, dan mag iedereen komen om dat spel te spelen. TOP!

 • 23 januari, 2013 om 09:40
  Permalink

  Zo’n moordspel lijkt me echt super leuk! Het Hollandse Helden spel heb ik ooit met mijn werk gedaan, erg leuk want iedereen wordt toch fanatiek.

 • 22 januari, 2013 om 12:13
  Permalink

  Ik zie een geschikt uitje voor de volgende, doorgaans saaie en vervelende, familiereünie. Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.