Boksen doe je alleen in de ring

Kickboksen is niet alleen voor moeilijk opvoedbare  jongeren een uitkomst als je wat steviger in je schoenen wil staan, iedereen kan er van profiteren. Bij de gym van Lloyd van Dams, die zelf een K1 veteraan is, krijgen kinderen les in de Oosterse vechtsport.

Lloyd vind het belangrijk om de kinderen te leren dat je alleen vecht in de Dojo en zeker niet op straat. Ook de leerlingen zelf weten heel goed wat wel en niet kan, het is een van de eerste dingen die ze te horen krijgen bij de lessen. Ook al mogen ze het buiten de ring alleen in uiterste gevallen gebruiken om zichzelf te verdedigen, voelen de meeste er zich toch een stuk zekerder bij. Bijvoorbeeld de twaalfjarige Samira; zij laat niet meer zomaar over zich heen lopen.

Een gedachte over “Boksen doe je alleen in de ring

  • 24 januari, 2013 om 13:51
    Permalink

    Vind het toch maar gevaarlijk hoor, tegenwoordig lijkt er steeds meer geweld gebruikt te worden. Zo ook laatst met die 8 jongens die een andere jongen in elkaar trapte. Volgens mij zat 1 van die agressievelingen ook op kickboxen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.