Computercursus zorgt voor saamhorigheid in de wijk

De Wissel in Utrecht Overvecht is een organisatie die voor saamhorigheid in de wijk zorgt. Met hun verschillende werkervaringsprojecten en stageplekken proberen zij de jeugd en ouderen van tegenwoordig wat bij te leren over hoe belangrijk de wijk kan zijn. Een paar keer per week komt er een vast aantal mensen ’s middags naar De Wissel. Hier worden computercursussen gegeven. Dit zijn cursussen die zich richten op de basis van het werken met een computer.

Op een wat regenachtige, grauwe woensdagochtend rond negen uur verzamelen zich ongeveer 5 mensen voor het wijkgebouw Doe Mee Centrum in Overvecht. Zij komen vandaag, zoals elke week, van negen tot twaalf de computercursus volgen. Ze zijn al een aantal weken bezig en hebben dan ook al wat benodigde vaardigheden. Refika Ozmuk en Nienke Witkamp leiden vandaag de cursus. Zij kennen alle trucjes van de computer en het uitleggen gaat dan ook vanzelf. Vandaag gaat er gewerkt worden met de usb-stick. De ‘studenten’ leren snel en hebben gelijk door waar een usb voor dient. Na de uitleg van de usb-stick gaan ze social media bestuderen. “Dit vinden ze vaak het leukst. Veel mensen komen van herkomst uit een ander land en hebben daar nog familie wonen. Via Facebook en Skype kunnen ze dan contact zoeken”, vertelt Refika. De cursussen zijn er niet alleen om te leren, maar ook om gezellig bij elkaar te komen. Tussendoor drinken ze gezellig thee en genieten ze na afloop van een heerlijke lunch.

2 gedachten over “Computercursus zorgt voor saamhorigheid in de wijk

  • 24 januari, 2013 om 01:28
    Permalink

    Ik ben het eens met bovenstaande reactie. Een computercursus geven is prima, zeer goed zelf, maar of dat zorgt voor saamhorigheid? Ja, ze komen bij elkaar. Maar dan zitten ze naar een scherm te staren en krijgen ze er hulp bij. Wel een goed initiatief. Misschien voor middelbare scholieren om erbij te helpen als maatschappelijke stage?

  • 23 januari, 2013 om 20:12
    Permalink

    Leuk initiatief om mensen uit dit soort wijken bij elkaar te brengen, maar waarom met een computercursus? Weet niet of zo’n cursus nou precies voor ‘saamhorigheid’ kan zorgen, daar zou je toch juist andere middelen voor in moeten zetten? Een stuk wandelen met een oudere, een vertrouwensrelatie aangaan in ieder geval. Pas dan bereik je saamhorigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.