Dat klinkt als muziek in de oren

De alternatieve muziek is weer in opkomst! Verschillende elektronische muziek is een sterke opkomst aan het maken, maar daarnaast is ook het singer-songwriter genre bezig aan een heuse opmars. Hieronder vindt u verschillende genres zodat u goed op de hoogte bent van alle muziek en muzikale ontwikkelingen! 

Singer-songwriter.

Om dit genre kunnen we natuurlijk niet heen. Denk maar eens aan alle singer-songwriters die we vandaag de dag op de radio horen. Ben Howerd, Bon Iver en Ed Sheeran zijn dagelijks te horen. Ook op de Nederlandse festivals doen de singer-writers het bijzonder goed, dat is te zien op het volgende filmpje:

Dubstep.

Wat begon in kleine zaaltjes en kraakpanden is nu uitgegroeid tot een haast commerciële muzieksoort. Zo vinden we dit genre terug in veel reclames op tv, zo ook in een van de laatste spotjes van Nike:

Binnen deze muzieksoort bestaan ook weer verschillende stijlen. Zo is er een drukke, ruigere variant. Ook wel ‘brostep’ genaamd.

Is dit voor u iets teveel van het goede, dan is er ook een veel rustigere variant van dubstep. Bijvoorbeeld deze schitterende remix van het nummer ‘ Castle Walls’ van Christina Aguilera.

Boybands.

Wie dacht dat het over was met bands zoals Backstreet Boys, Westlife en *NSYNC heeft het fout. Tegenwoordig zijn boybands weer helemaal in, wel is er een groot verschil met vroeger. De doelgroep van de bands is veel jonger en de boybands zelf zijn ook wat jaartjes jonger dan de bands van vroeger. Bands waar meisjes in de brugklas tegenwoordig van flauw vallen zijn One Direction, Big Time Rush en The Wanted.

 

 

3 gedachten over “Dat klinkt als muziek in de oren

 • 23 januari, 2013 om 10:57
  Permalink

  Heerlijk dat One Direction. Ik wou dat ik weer dertien was en dat het niet raar zou zijn dat ik kusjes geef aan de poster boven m’n bed van die gasten. Ghehe. Toch vind ik dat er wel een verschil zit tussen de boybands van de jaren negentig en die vijf broekies.
  Toentertijd waren jongens sexy als ze synchroon dansten, hun baardjes trimden en zwoel in de camera keken. Harry en zijn vriendjes zijn cool als meiden kunnen zien dat ze lol hebben, dat ze een beetje ondeugend zijn maar toch volwassen kunnen overkomen. Zwoele blikken zijn nu echt not done.
  Trends in boybands, leuk om eens te onderzoeken.

 • 23 januari, 2013 om 10:44
  Permalink

  Is One Direction alternatieve muziek? Volgens mij is dat zo’n beetje het meest mainstream wat er is op het moment. Ben Howard blijft wel liefde, voor altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.