Een sportief schoolreisje naar de Weissensee

Wandelen, skiën, maar vooral schaatsen. De leerlingen van het Oscar Romerocollege hebben mazzel, want ze zijn deze hele week op een sportief schoolreisje naar de Weissensee.

Veel kinderen gaan op schoolreisje naar de dierentuin, een pretpark of een weekendje naar de Waddeneilanden. Maar de kinderen uit sportklas 3 van het Oscar Romerocollege hebben het dus beter voor elkaar. Het is niet toevallig dat ze precies deze week naar Oostenrijk zijn afgereisd. Elk jaar vindt op het meer, de Weissensee, de Alternatieve Elfstedentocht plaats. Het ijs in Nederland is vaak niet goed genoeg voor een Elfstedentocht, vandaar dat veel fanatieke schaatsers jaarlijks naar Weissensee afreizen. Dit jaar is het een speciale editie, want de toertocht bestaat alweer 25 jaar.

De Elfstedentocht gaat over een afstand van ruim tweehonderd kilometer. De leerlingen hebben allemaal hun eigen doel, maar er wordt maximaal 100 kilometer geschaatst. “We zijn al drie jaar aan het oefenen op de ijsbaan bij ons in de buurt, en nu zijn we verdeeld in acht niveau groepen”, vertelt docente Marlies. “Alle kinderen die meedoen zitten in de sportklas, dus sportief zijn we wel!”.

De vriendinnen Marina, Isa, Julia en Romy houden een pauze in de zon. Terwijl ze een broodje eten, vertellen ze hoe het tot nu toe gaat. “Het gaat eigenlijk best goed, we hebben al iets van dertien rondjes geschaatst!”, vertelt Julia. “We willen doorgaan tot we de vijftig kilometer geschaatst hebben”. Grote valpartijen hebben de meiden nog niet meegmaakt, maar Romy heeft wel een beetje last van haar voeten. “Ik heb op mijn beide voeten een blaar, dus dat is niet zo fijn”. Nog even wat zonnebrand op de gezichten, en dan wordt het tijd om weer de baan op te gaan.

foto-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.