Hoe kom je aan werk? Praktische tips van een loopbaancoach

work hard

Het lijkt vandaag door alle berichten over crisis en steeds meer werkloosheid onmogelijk om een baan te vinden. Toch is dat niet waar. Er is nog wel degelijk werk! Maar hoe pak je dat aan als je op zoek bent naar een baan? Remco Welter is loopbaanadviseur bij Choice en geeft een aantal praktisch tips in huis voor het vinden van een baan.

“Er is nog steeds werk te vinden, er zijn echter wel minder banen/vacatures. Er wordt eerder gekeken of het werk gedaan kan worden in een opdracht van een korte tijd. En er zijn sectoren die het boven gemiddeld doen, zoals de ouderenzorg en techniek. Bank & verzekeringswezen en kunst & cultuur kan je maar beter mijden.”

Een van de belangrijkste ontwikkelingen is volgens Welter de veranderende arbeidsmarkt, die wordt steeds flexibeler. Dat moet je anders aanpakken. “Je moet beter je best doen, echt goed zoeken en daarvoor verschillende kanalen inzetten. Je moet meer tijd besteden aan communicatie. Netwerken kan daarbij erg belangrijk zijn. En het onderhouden van contacten. Dan kunnen ze jou ook makkelijk vinden als er een baan beschikbaar is.”

“Het is belangrijker geworden hoe je jezelf op de arbeidsmarkt presenteert, werkgevers hebben meer keus, dus een goede  presentatie kan het verschil maken”, zegt Welter. “Daarbij moet je rekening houden dat het met de huidige omstandigheden wel iets kan kan duren voordat je een baan vindt.”

Een van de belangrijkste dingen is het hebben van een pro-actieve houding. Welter geeft daar tot slot zijn gouden tips voor:

-          Volg een opleiding

-          Hou ontwikkelingen in je vakgebied bij

-          Zorg dat je v.w.b. je vak en zoeken naar werk actief bent op Social Media

-          Doe vrijwilligerswerk

-          Neem genoegen met een mindere arbeidsvoorwaarden, stel werk boven inkomen

-          Vergroot je zoekgebied, zoek niet alleen in de regio, wees bereid om te reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.