In Indonesië wil iedereen een handtekening van Irfan

18-Foto Irfan Bachdim-Pictselcom

Hij begon ooit bij FC Utrecht maar brak nooit echt door. Tot hij naar Indonesië vertrok. Voetballer Irfan Bachdim is de spits van het Indonesisch elftal en speelt bij Persema Malang, waar hij amper over straat kan zonder door gillende meisjes bedolven te worden.

Maar nu hij even in Nederland is kan hij rustig een pak melk kopen: hier is zijn sterrenstatus even verdwenen en kan hij met gemak over straat. ‘Dat vind ik eigenlijk ook wel heel lekker’, zegt Irfan. De gekte rondom de voetballer is in Malang (zijn woonplaats) wel een beetje afgenomen; het is nu minder erg dan twee jaar geleden. Maar als hij in een klein dorpje komt waar niemand hem kent wordt iedereen gek en willen ze allemaal een handtekening. Ondanks zijn sterrenstatus in het geboorteland van zijn vader is Irfan heel bescheiden gebleven. Een ster zou hij zichzelf nooit noemen. Dat moeten anderen maar zeggen. Voor en na het interview kijkt hij rustig naar Nederlandse voetbalwedstrijden met zijn broertje en vader. Dan stapt hij in de auto om een goede vriend op te zoeken, want zijn familie en vrienden mist hij het meest wanneer hij in Nederland is.

Bekijk hier het hele interview met Irfan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.