Internationale school groot succes

De eerste internationale school van Utrecht heeft een droomstart gekend de afgelopen paar maanden. Toen de school in september 2012 haar deuren opende werden niet meer dan dertig leerlingen verwacht. Het bleken er zeventig. De groei zet zich voort, want in februari al verwelkomt de school haar tachtigste leerling. 

Het huidige, tijdelijke gebouw van de internationale school Utrecht.
Het huidige, tijdelijke gebouw van de internationale school Utrecht. Bron: isutrecht.nl

Eén van de drijvende krachten achter het succes van de internationale school is directeur Jaap Mos. Hij is gepokt en gemazeld in het internationale onderwijs. Zo stond hij aan de wieg (en het hoofd) van internationale scholen in Den Haag en Maastricht en heeft hij een koninklijke onderscheiding op zak voor zijn maatschappelijke verdiensten op het gebied van internationaal onderwijs.

Ook de toekomst ziet er zonnig uit voor de internationale school. Er wordt al gekeken naar een nieuw schoolgebouw omdat bij 150 leerlingen de absolute limieten van het huidige gebouw bereikt worden. Het gebouw heeft sowieso zijn tekortkomingen: er zijn niet genoeg vaklokalen voor vakken als handenarbeid en gym. Voor deze lessen wordt daarom samengewerkt met het nabijgelegen Bonifatiuscollege.

De internationale school streeft naar International Baccalaureate-accreditie. Dit is het curriculum dat internationale scholen over de hele wereld gebruiken. Uiteindelijk is het doel om leerlingen van 4 tot 18 te kunnen opleiden. Als de leerlingen dan klaar zijn hebben ze een diploma waarmee ze op prestigieuze universiteiten als Oxford en Cambridge kunnen komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.