Jong en ondernemend


CV
Je zou kunnen wachten tot je wat meer levenservaring hebt. Toch zijn er mensen die geen zin hebben om te wachten en al op jonge leeftijd een onderneming beginnen.

Milano Naarden (26) is de oprichter van ‘hetCV’ dat in Utrecht gevestigd is.  Na zijn master Entrepreneurship en New Business aan de Erasmus Universiteit werd het tijd om te solliciteren. Daarbij liet hij zo’n goede indruk achter door zijn CV, dat dit hem op een idee bracht. Want waarom zou niet iedereen meer aandacht willen besteden aan dit belangrijke, maar vaak ondergeschoven, onderdeel van de sollicitatieprocedure. Niet iedereen heeft daar de juiste knowhow voor. En daar springt de jonge ondernemer op in. Via zijn site kun je een curriculum vitae op maat aanvragen. Een grafiek van je werkervaring, een mooi en passend design, het is allemaal mogelijk.

“Ik had in het begin wel mijn twijfels, want hoe pak je zoiets aan. Gelukkig vond ik een zakenpartner en is alles in een stroomversnelling gekomen”, zegt Naarden.

Over waar ‘hetCV’ over een aantal jaar staat durft hij wel te dromen. “Dan zijn we internationaal bekend. Ons Curriculum Vitae is voortaan de standaard voor hoe een CV  er uit moet zien. Het is toch gek dat dit er al twintig jaar hetzelfde uitziet, terwijl alles in de wereld zich ontwikkeld.”

Naarden is niet als enige jong en ondernemend in de provincie Utrecht. Zo was Ridder Drost geselecteerd voor de Sprout 25-onder-de-25 verkiezing die vorig jaar plaatsvond. De leverancier van ambachtelijke olijfolie won de verkiezing niet, maar werd derde. Toch lijkt het behoorlijk goed te gaan met zijn bedrijf. Inmiddels levert Drost aan klanten in Groot-Brittannië, Duitsland en zelfs de Verenigde Staten. Bekijk hieronder de video die Sprout maakte, waarin hij het succes achter zijn onderneming uitlegt.


Bron: www.sprout.nl

2 gedachten over “Jong en ondernemend

 • 23 januari, 2013 om 10:33
  Permalink

  Slim. Van die mensen die werk kunnen maken van al die mensen die door de economische crisis zonder werk komen te zitten. Ik denk dat er bakken vol mensen hulp nodig hebben bij het schrijven van een goed CV. Aan de andere kant ook best gevaarlijk. Er zijn weinig arbeidsplaatsen en dus is de kans groot dat iemand niet voor een gesprek wordt uitgenodigd, al heeft hij nog zo’n mooi CV van meneer Naarden..
  Blijven mensen dan nog wel gebruik maken van zijn onderneming?

 • 23 januari, 2013 om 02:25
  Permalink

  Je zou maar al zo vroeg volwassen moeten zijn. Mij niet gezien. 31 en nog heerlijk aan het studeren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.