Lobbyen voor Utrecht in Europa, wat houdt dat in?

Lobbyen heeft niet zo’n beste naam. Dat komt vooral door enorme lobbyclubs uit Amerika zoals de wapenlobbyclub National Rifle Association (NRA) en de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). Maar lobbyen kan ook een hoop goeds doen. Zo heeft onze eigen stad een lobbykantoor in Brussel bij de Europese Unie. 

Lobbyen is meer dan alleen borrelen en Europarlementariërs aanschieten in de wandelgangen. De lobbyisten van de G4 (de vier grote steden van Nederland; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) schrijven mee aan beleidsplannen en brengen onderwerpen onder de aandacht bij de Europese Commissarissen en Europarlementariërs.

Christa Stoop is de lobbyiste van de gemeente Utrecht. Waar ze naast Kansen voor West veel voor lobby’t zijn de nieuwe termijnen van de subsidies van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Die worden volgend jaar vastgesteld, maar er wordt al maanden heftig voor gelobby’d.

En terecht, want het EFRO is een belangrijk fonds (ook Kansen voor West valt er onder). In Utrecht kun je op heel veel plekken zien op wat voor manier het EFRO de stad vooruit helpt

Bron: Stichting Vrienden van Flora’s Hof

 

 

 

De toegangspoort van Flora’s Hof, onder de Dom. Flora’s Hof is gerestaureerd met geld van het EFRO.

 

 

 

 

Eén gedachte over “Lobbyen voor Utrecht in Europa, wat houdt dat in?

  • 24 januari, 2013 om 02:01
    Permalink

    Bizar dat wij zoveel geld aan Brussel geven en vervolgens lobbyisten moeten inzetten (en betalen!) omdat geld weer terug te halen. Belachelijk! Waarom gaan dat soort zaken via Brussel? Dat kan zó veel geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.