Muizen hier, muizen daar

In de uitzending over het ongedierte op Hoog Catharijne zag je al enkele winkeliers langskomen. Lang niet iedereen die we spraken wilde echter zijn verhaal doen voor de camera, en dat is niet zo gek. Verhalen over muizen, kakkerlakken of andere dieren in je winkel zijn natuurlijk geen goede reclame. 

Waar eten is, zijn muizen. De slimme knaagdieren kruipen overal doorheen om bij het voedsel terecht te komen, al is het maar een broodkruimeltje. Het is dus zaak voor supermarkten, eettentjes en restaurants om heel goed schoon te maken, zodat de kans op muizen of ander ongedierte zo klein mogelijk is.

muistaart

 

Stel je voor: je doet in de supermarkt je dagelijkse boodschappen en ziet opeens een muis wegduiken achter de broodmachines. Als je al honger had, dan is die nu verdwenen. Of je koopt een taart en komt er bij de kassa achter dat er in de doos een muis zit verstopt! Dit gebeurde bij een filiaal van Albert Heijn in Amsterdam vorig jaar. Zeg maar dag tegen je goede reputatie. Ook in Antwerpen kreeg een bioscoopbezoeker de schrik van zijn leven toen hij in zijn popcornbak een muis ontdekte.

Bij de Albert Heijn op Hoog Catharijne wordt er goed op gelet dat het schoon blijft en dat kieren en gaten zoveel mogelijk dicht zijn. Bedrijfsleider Peter van Spelden: ,,Een keer in de drie weken komt er iemand van de ongediertebestrijding langs. Als we ‘blauw zijn’ betekent dit dat we er goed voor staan wat ongedierte betreft. Als er hier en daar sporen van muizen worden aangetroffen, krijgen we code grijs. Dit betekent dat we er beter op moeten letten. Als ze daarna terugkomen en het probleem is erger geworden, worden we ‘rood’ en moeten we een plan van aanpak maken over hoe we het probleem gaan aanpakken.”

Wil je tips over hoe je muizen in je huis kunt voorkomen? Kijk dan hier. Heb jij wel eens muizen gezien op Hoog Catharijne? En vind je dit vervelend of maakt het je niets uit? Of ben je misschien wel eens een raar beest tegengekomen in je eten of op een andere gekke plek? Reageer dan!

10 gedachten over “Muizen hier, muizen daar

 • 2 december, 2015 om 14:07
  Permalink

  Muizen en ratten zijn overal groot probleem, zeker in de grote steden. Je ziet er ook genoeg lopen in Amsterdam, zeker als het schemert. Hopen dat alle winkels aan regelmatige ongediertebestrijding doen, een muis vinden in mijn taartdoos is toch wel een soort nachtmerrie voor mij…

  Leah | http://sensz.nl/

 • 11 februari, 2015 om 19:26
  Permalink

  @ jeroenwelling
  Wij hebben het ook zo erg hier in Leiden en er is niet veel aan te doen. Er lopen ook ratten ter grote van een kat rond!

 • 25 maart, 2013 om 20:35
  Permalink

  in elke stadskern heb je muizen.. komt door de afgesloten kelders, slecht geisoleerde huizen en mensen die zooi achterlaten. en als zo’n stad groot is, groot huis grote muizenfamilie heb je zo een plaag te pakken. ja hoor hoog catharijne, wacht maar tot je gesloopt word

 • 23 januari, 2013 om 23:36
  Permalink

  Sinds restaurant De Keuken onze buur is geworden lopen er ook muizen door onze keuken. Inmiddels vraag ik me af waar de muis is als hij een keertje niet langs komt tippelen. Hartstikke gezellig, een beetje leven in de brouwerij.

 • 23 januari, 2013 om 18:56
  Permalink

  Ik heb er nog nooit een muis gezien, wel op het station trouwens. Dat vind ik niet zo erg, maar als ze bij de Appie of andere plekken waar ze eten verkopen echt aan dingen gaan knagen is dat niet zo lekker.

 • 23 januari, 2013 om 09:34
  Permalink

  Als winkelketen zijnde kan je er vrij weinig aan doen. Hoog Catharijne is gewoon een warme, droge plek waar die beesten blijven zitten. De muizen verzamelen zich in de foodwinkels en verspreiden zich daarna door naar de andere winkels. Ik denk dat het nooit echt opgelost gaat worden…

 • 23 januari, 2013 om 02:23
  Permalink

  Ik heb echt nog nooit een muis zien lopen daar, maar ik moet ook zeggen dat ik nooit zo scherp ben als ik daar ’s avonds laat loop 😉

 • 22 januari, 2013 om 17:21
  Permalink

  In Hoog Catherijne heb ik ontelbare keren muizen zien lopen in de V&D. Bij zo’n kledingrek vind ik het al smerig, laat staan als ik er eentje in de supermarkt tegenkom! Maar wat Jiri zegt, klopt wel. Zeker in Utrecht aan de Oudegracht. Reken er maar op dat het onder de bruggetjes stikt van de ratten. Dit probleem helemaal vermijden kan je denk ik niet. Als het maar goed in de gaten gehouden wordt en er snel gereageerd wordt.

 • 21 januari, 2013 om 14:54
  Permalink

  Is het niet zo dat je in stadscentra nooit ver uit de buurt van een muis of rat bent? Het valt me nog alleszins mee dat je ze niet zo vaak ziet lopen. In andere Europese steden is dat wel anders…

 • 21 januari, 2013 om 12:55
  Permalink

  Hier op de Uithof stikt het ook van die beesten. Als er een vuilniszak ligt ofzo wordt ie meteen opengebeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.