Nieuw Utrecht

 

De meeste huidige studenten kennen het Vredenburg als een grote bouwput naast Utrecht Centraal. De afgelopen jaren is er maar weinig te zien van een groot plein wat het vroeger altijd geweest is.

Het Vredenburg is het voor de meeste toeristen het visitekaartje van de Domstad, omdat dit het eerste is wat je ziet als je de stad binnenkomt. De Gemeente Utrecht is druk bezig om Utrecht op verschillende vlakken mooier en bijzonder te maken. CU2030 zijn alle plannen rond het stationsgebied samen gebundeld.

De Catharijnesingel, die vroeger doorliep tot de Amsterdamsestraatweg, wordt weer teruggehaald. Het Muziekpaleis, wat je vanuit de trein al ziet liggen door de blauwe lichten over het hele gebouw, is bijna af. De combinatie singel en Muziekpaleis wordt een plek waar mensen op terrasjes kunnen zitten. Nu een van de plekken waar het meeste verkeer rijdt in Utrecht.

Kijk voor meer informatie over de plannen rond het Vredenburg en andere plannen in Utrecht op de site van Utrecht 2030.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.