Parkeerprobleem Waalstraat: bewoners woedend

Wie een plekje wil vinden voor zijn auto in de Waalstraat in Utrecht moet goed zoeken. De straat ligt naast een gebied waar mensen betaald moeten parkeren en kiezen daarom de Waalstraat uit om niet te hoeven betalen. De bewoners van de straat in de Rivierenwijk zijn het echter zat dat zij hun auto steeds niet kwijt kunnen.

Een recent afgenomen draagvlakonderzoekt wijkt echter af van de mening van veel van de bewoners van de Waalstraat. Hieruit blijkt dat maar 47 procent voor betaald parkeren is, maar veel bewoners twijfelen aan de uitkomst. Vooral omdat bij eerdere handtekeningenacties de meerderheid in de wijk voor was. Zij vermoeden dat het eventueel komt door de gemeente-instellingen die er zitten en bewoners die voor zijn, vergeten het formulier terug te sturen. De totale respons van het onderzoek is dan ook maar net 50 procent.

De bewoners zijn het zat, vooral omdat hun auto wordt bekrast als zij hem ergens anders zetten. Zij hopen dan ook dat de gemeente niet langer twijfelt en gewoon betaald parkeren invoert. Niet door middel van een draagvlakonderzoek, maar door in gesprek te gaan met de bewoners. Dan kunnen zij er zeker van zijn dat de buurt betaald parkeren wil invoeren.

Om te zien waar je moet betalen om te parkeren in Utrecht klik je hier.

Verkeersdeskundige Max van Kelegom legt de parkeerdrukte uit:

 


Grotere kaart weergeven

2 gedachten over “Parkeerprobleem Waalstraat: bewoners woedend

  • 23 januari, 2013 om 09:37
    Permalink

    Ik snap de bewoners wel. Bij mijn hockeyclub hadden wij hetzelfde probleem. Iedere zaterdag stond onze parkeerplaats vol omdat het gratis was en vlakbij de stad lag. Wij konden soms niet eens verzamelen voor uitwedstrijden bij de club.

  • 22 januari, 2013 om 16:39
    Permalink

    Het is ook heel vervelend voor bewoners. Als ik op de Uithof moet zijn zet ik m’n auto altijd neer bij de Wim Sonneveldlaan, net aan de andere kant van de snelweg. Bewoners daar vinden dat ook niks. Maarja, als je met het OV moet kom je zelden op tijd, en als je dichterbij gaat staan, betaal je je scheel. Het is en blijft een status quo, het probleem is alleen maar te verleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.