Parkeren blijft bron van ergernis

“Als de gemeente niets doet, dan komen wij in opstand!” Veel bewoners van de Waalstraat in Utrecht zijn woedend. Ze zijn het zat. De auto voor de deur neerzetten is, zeker ’s avonds, nauwelijks nog mogelijk.

De oorzaak van het probleem is dat de Waalstraat de eerste straat is in een onbetaald parkerengebied. Bewoners in omgeving waar wel moet worden betaald zetten hun auto neer in de straat om (parkeervergunning)kosten te ontlopen of hebben meer dan twee auto’s per adres, waardoor een vergunning simpelweg niet mogelijk is. Behalve mensen uit de omgeving, plaatsen ook bezoekers van buiten de stad hun auto in de straat.

Toch wil de meerderheid van de bewoners in het gebied waar een draagvlakonderzoek werd gehouden geen betaald parkeren, maar een eventueel vergunningshoudersgebied zou volgens verkeersdeskundige Max van Kelegom een goede optie zijn. Hij legt hieronder in een filmpje uit wat een proef met vergunningen in Den Haag opleverde.

Helaas zal het parkeerprobleem in de stad nooit helemaal op te lossen zijn. De stad kan de toestroom van auto’s nauwelijks aan en ondanks dat er wel wat plekken zijn buiten de stad op te parkeren, willen bezoekers de auto toch graag in de buurt hebben. Op de Waalstraat parkeren zelfs mensen die een fiets hebben meegenomen, om zo hun weg naar het centrum te vervolgen.

Maar hoe denkt u als Utrechter over dit probleem? Moeten bewoners gewoon niet zeuren, omdat moeilijk kunnen parkeren nu eenmaal bij een stad hoort of hebben ze gelijk? En hoe denkt u dat het parkeerprobleem op te lossen is? Laat het hieronder weten in een reactie.

2 gedachten over “Parkeren blijft bron van ergernis

  • 23 januari, 2013 om 11:49
    Permalink

    Parkeren is altijd een dankbaar onderwerp om over te klagen. Ik ben het met Jeroen eens, neem de bus. Of ga fietsen of lopen. Ik doe niet anders

  • 23 januari, 2013 om 10:03
    Permalink

    De bewoners moeten niet zo zeuren. Het OV is prima, neem dan de bus. Spaart je nog geld ook, met deze benzineprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.