Stijging gedragsstoornissen beïnvloedt basisonderwijs

Steeds meer kinderen krijgen de stempel ‘gedragsstoornis’. Dat is gebleken uit meerdere onderzoeken uit de afgelopen jaren. In vergelijking met 2010 is er een stijging geweest van veertien procent. Apotheken leveren gemiddeld een miljoen medicijnen voor ADHD en ADD per jaar. Ook worden er jaarlijks steeds meer kinderen bestempeld met de diagnose van PDD-NOS, een vorm van autisme.

Klassen op de basisscholen worden voller, drukker en onhandelbaarder. Juffen en meesters worden vaak geplaatst in een klas met gemiddeld 32 leerlingen. Ongeveer een derde van de leerlingen zou een stoornis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.