Supergrannie Carolina Beilsma

IMG_2289

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je zag Carolina Beilsma al in onze uitzending: een pittige tante van 72 die alles behalve achter de geraniums zit. Met haar levensverhaal won ze een EU-award. Niet zo gek, want Carolina steekt de handen uit de mouwen voor anderen. Op dit moment zet ze zich vooral in voor de organisatie WorldGranny.

 

Organisatie
WorldGranny is een non-profit organisatie die zich inzet voor ouderen, en dan voornamelijk oudere vrouwen in ontwikkelingslanden. Ook vanuit Nederland doet de organisatie er alles aan om de situatie van ouderen te verbeteren. Een paar jaar geleden kreeg Carolina de opdracht om Grannies2Grannies in Amsterdam op te zetten, een organisatie die WorldGranny steunt. Caronlina ging direct opzoek naar vrijwilligers die haar wilden helpen. Uiteindelijk sprokkelde ze vijf oma’s bij elkaar. Deze ‘grannies’ steunden samen ontwikkelingsprojecten voor oma’s  in de derdewereldlanden. Ouderen hebben het vaak moeilijk in deze landen, omdat ze voor hun kleinkinderen moeten zorgen. De ouders van die kinderen zijn meestal gestorven aan Aids.

IMG_2707

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefde voor Afrika
De oma’s uit Amsterdam die zich aansloten bij Grannies2Grannies, hebben allemaal een band met Afrika. Ze hebben er allemaal gewoond én gewerkt. Zo ook Carolina. Afrika stal haar hart en tegenwoordig is de liefde voor het continent en de mensen haar grote drijfveer. Afgelopen zomer reisde Carolina samen met twee andere grannies af naar Oeganda om daar een huizenproject te bezoeken.  Op eigen houtje startte ze daar een onderzoek naar het verschil in de levenssituatie van grootmoeders in Oeganda en Nederland.

IMG_2159

 

 

 

 

Een gedachte over “Supergrannie Carolina Beilsma

  • 23 januari, 2013 om 11:08
    Permalink

    Zwaar hebben veel van die vrouwen het zeker in Afrika. Geweldig dat ze een steuntje in de rug krijgen.
    Afrikaanse dames hebben een hoop liefde te geven. Zo heb ik een tijdje bij een Ghanese oma in de hoofdstad Accra gewoond, wiens kinderen en kleinkinderen zijn verhuisd naar Engeland en Amerika. Om toch nog gezelligheid in huis te hebben (want daar houden ze in Ghana bijzonder veel van, gezelligheid) heeft zij haar huis open gezet voor meiden vanuit de hele wereld die vrijwilligerswerk willen doen in Ghana. Ze is een van de leukste ‘moeders’ die ik ooit heb gezien. Dank voor deze blog, want ik heb nu weer een grijns als ik aan haar terugdenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.