Vijf bijzondere sporten in Utrecht

Een balletje trappen op het voetbalveld of een balletje slaan op de tennisbaan, ja dat je dat kan doen in Utrecht weet iedereen wel. Maar in Utrecht zijn nog veel meer sporten te beoefenen, sporten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Mocht je op zoek zijn naar een leuke sport dan vindt je  hieronder een lijstje met vijf relatief onbekende sporten die in Utrecht te beoefenen zijn.

1. Lacrosse 

Hou je van snelheid en kan je wel tegen een stootje? Dan is Lacrosse dé sport van jou! De sport is het beste te omschrijven als ijshockey op gras. Lacrosse wordt gespeeld op een grasveld met 12 mannen of 10 vrouwen. De mannen en vrouwen variant verschilt namelijk nogal wat van elkaar. Om een beter beeld van de sport te krijgen bekijk hier onder de video.

http://www.youtube.com/watch?v=YXO1lPc3p38

Na het zien van het filmpje zin gekregen om het ook een keer te proberen? Dat kan bij de Domstad Devils! Kijk op de website van de Devils voor meer informatie.

2. Paaldansen

Bij paaldansen denken mensen niet meteen aan sport. Eerder wordt er gedacht aan louche stripclubs en prostitutie. Toch is het een echte, intensieve sport. Dit blijkt wel uit het bestaan van de Nederlandse Paaldans Federatie. In Utrecht wordt deze sport zelfs op meerdere locaties aangeboden. Er zijn lessen voor iedereen, van beginner tot gevorderden.

http://www.youtube.com/watch?v=l4rn1P5fQfE

Zin om de paal in te klimmen? Dat kan bij twee verschillende paaldansscholen in Utrecht namelijk: Chalans en Sportiefpaaldansen.

3. Circus acrobatiek.

Altijd al willen koorddansen, kunnen jongleren of zwaaien aan de trapeze? Het is allemaal te leren bij circusschool DIEDOM. Op maar liefst negen verschillende locaties in de stad wordt les gegeven in deze bijzondere vorm van acrobatiek. Circus acrobatiek gaat verder dan kunstjes doen. Bij de circusschool leer je namelijk ook presenteren, dansen en spelen voor publiek. Erg veelzijdig dus!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de site van DIEDOM.

 4. Disc Golf.

Geen zin om honderden euro’s voor een lidmaatschap bij een golfclub te betalen, maar je houdt toch wel van het spelletje? Dan is er een goed alternatief te beoefenen in Utrecht, namelijk Disc Golf. Het principe is hetzelfde als bij golf. Bij Disc Golf gebruik je geen club en balletje, maar een frisbee. De holes zijn geen gaten in de grond, maar een soort korven waar je de frisbee in probeert te ‘putten’.

Waar de sport in Utrecht te vinden is kan je terugvinden op de Facebookpagina van Leidsche Rijn Disc Golf Club.

 

5. Japans Boogschieten (Kyudo)

Tot rust komen en sporten, het lijkt een vreemde combinatie. Toch maakt Kyudo, het Japans boogschieten dit mogelijk. Waar het bij normaal boogschieten gaat om zoveel mogelijk de roos te raken, gaat het er bij Kyudo om te schieten op een correcte manier. In Nederland beoefenen maar ongeveer 100 mensen deze sport. Dus wil je een unieke, rustgevende sport beoefenen?

Neem dan een kijkje op de website van de Utrechtse Enshin Dojo.

 

7 gedachten over “Vijf bijzondere sporten in Utrecht

 • 18 augustus, 2014 om 14:32
  Permalink

  In en om Utrecht zijn er heel veel leuke sporten te doen. Sinds kort kun je deze ook vinden op http://www.sports2book.nl. Kun je ze direct ook boeken.

 • 24 januari, 2013 om 01:54
  Permalink

  ‘Zwaarder en moeilijk dan inderdaad gedacht wordt’. Haha! Jezelf heen en weer zwiepen om een paal, jezelf eraan optrekken en zo, dat vergt lenigheid en ook een conditie hoor!
  Nee, ik spreek niet uit eigen ervaring.

 • 23 januari, 2013 om 10:42
  Permalink

  Paaldansen wordt inderdaad steeds populairder, en dan bedoel ik niet in de slaapkamer. Ik lees heel vaak advertenties voor de sport. Volgens mij is het zwaarder en moeilijker dan dat er inderdaad gedacht wordt.

 • 23 januari, 2013 om 09:43
  Permalink

  @Roald Ik heb op een universiteit gezien dat ze dat aan het spelen waren. En ze namen het erg serieus, al keek iedereen er wel wat raar tegenaan.

 • 17 januari, 2013 om 09:36
  Permalink

  Bij mij in de buurt zit ook een sportschool waar je Krav Maga kunt doen. Het is een sport maar ik heb geen idee hoe dat eruit ziet. Heeft iemand dit wel eens gedaan?

 • 16 januari, 2013 om 11:05
  Permalink

  Wordt er in Utrecht eigenlijk ook aan Zwerkbal gedaan?

 • 15 januari, 2013 om 15:31
  Permalink

  Volgensmij wordt zo’n sport als paaldansen ook steeds populairder in Utrecht, je ziet het steeds meer voorbij komen. Ik ben best benieuws naar het Japanse boogschieten! Is het écht zo anders dan normaal boogschieten? En als je niet op een roos moet richten, waar dan wel op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.