Vreemdgaan met goedkeuring

threesomeMet partner nummer een naar de borrel van werk en partner nummer twee gaat mee naar de verjaardag van zuslief. Polyamorist zijn is nog lang niet zo makkelijk. Het droombeeld van het vaste triootje op vrijdagavond is toch niet zo realistisch. Voor deze liefdevolle mensen gaat het ook heel vaak niet over sex, maar over de liefde. Op de datingsite van ervaringsdeskundige Ageeth Veenemans kunnen soortgelijken elkaar vinden, op zoek naar die ene klik. Heel anders is dat bij 2ndlove.nl, waar stiekem het sleutelwoord is. Een vergelijking tussen deze twee werelden.

Zeventig procent man en dertig procent vrouw. Op 2nd Love hebben vrouwen al snel beet en moeten mannen hun eventuele sekspartner maken gek maken met aantrekkelijke foto’s en quotes. Vreemdgaan trekt meer mannen dan vrouwen. ,,Het gaat dan toch vaak over seks,” zegt polyamorist Elles van Velzen over vreemdgaan. ,,Dit moet allemaal stiekem, dus je kan nooit samen over straat lopen of eens even lekker uit eten. Je bent altijd bang dat je dan wordt gepakt. Als je echt verliefd bent op elkaar, of je houdt zelfs van elkaar, dan houd je dat echt niet vol.” De PolyAmorieMatch website trekt iets meer vrouwen dan mannen. ,,Vrouwen zijn eerlijker, denk ik.” zegt de partner van Elles, Marc, hierover. ,,Die willen dat echt niet stiekem doen, maar willen alles duidelijk vertellen.”

Dat vreemdgaan een mannelijk stempel heeft, komt ook door de maatschappij. Waar het voor mannen vaak stoer is om meerdere vrouwen te hebben, worden vrouwen er vies op nagekeken als zij van de een naar de ander hoppen. Ook worden mannen erop aangekeken als hun partner ook nog het bed deelt met andere vrouwen. Polyamorie is niet stoer en dus kunnen de mannen vaak als watjes worden gezien.

,,Je moet het gesprek altijd open houden,” zegt Ageeth Veenemans. ,,Als je blijft communiceren, begrijp je elkaar ook een stuk beter. Dan kan polyamorie best werken. Je kunt dan na verloop van tijd je ego aan de kant zijn en heel gelukkig worden met de situatie.”

 

Annelou Izeren

Hallo! Ik ben Annelou, 21 jaar en altijd blij. Als ik later groot ben wil ik graag verhalenverteller worden en dus is journalistiek de perfecte opleiding voor mij. Met een camera of pen in de hand, het maakt me niet uit: als het maar een leuk verhaal is. Ik hockey drie keer per week in het prachtige Pijnacker en als ik de tijd heb duik ik weg met een goed boek. Ik ben net begonnen aan de nieuwe Geert Mak: Reizen zonder John. Leestips zijn altijd welkom!

10 gedachten over “Vreemdgaan met goedkeuring

 • 11 september, 2020 om 16:03
  Permalink

  Het is vragen om moeilijkheden volgens mij. Seks doet meer met je dan alleen maar lichamelijke ontlading, het verbindt. Dit lijkt op met je telefoon langs andermans computer gaan en hun files downloaden. Als er een virus bij zit heb jij het ook!

 • 10 juli, 2014 om 19:24
  Permalink

  In hoeverre speelt daten een rol i.v.m. vreemdgaan?
  Voor iedereen zal het gevoel van vreemdgaan op een ander niveau liggen, voor een one night stand of echte liefde. De een zal het al als vreemdgaan ervaren als hij/zij date, de ander zal pas vinden dat hij/zij vreemdgaat als hij/zij bij een ander in bed duikt, maar zoenen is dan nog niet ‘fout’…

  Ik zelf vind het al vreemdgaan als je date met een ander. Je hebt je in je hoofd dan toch al afgekeerd van je partner, bent stiekem al aan het fantaseren hoe het zou zijn met iemand anders te gaan. Maar je wil eigenlijk niet van je partner af het gevoel van een vertrouwde omgeving wil je toch niet echt kwijt. Maar dan die drang naar lust is zo groot. Maar wanneer ga je te ver na het geven van een hand, een wang kus of een mond kus. Ik heb een aantal mannelijke vrienden, dus ik weet heel goed het verschil tussen een date en een afspraak voor een one night stand of wanneer ik echt maar stiekem verliefd op iemand ben.
  Toch denk ik als je liefde en respect voelt voor je partner dan blijf je in je hoofd en met je lijf bij hem/haar en blijven de gedachten stiekeme lusten en fantasieën.

 • 23 januari, 2013 om 18:53
  Permalink

  Ik denk ook niet dat het echt geaccepteerd is hoor, een hoop mensen zullen er raar van opkijken als je meerdere partners hebt. Misschien vinden ze het juist nog wel raarder als het in samenspraak met de andere partner is dan wanneer iemand ‘gewoon’ vreemdgaat.

 • 23 januari, 2013 om 12:15
  Permalink

  Aan mijn lijf geen polonaise!

 • 23 januari, 2013 om 02:24
  Permalink

  Sinds Secondlove lijkt het steeds minder een taboe te zijn. Ik vind het nog steeds bizar. Het is voor mij al heel wat als ik op één persoon verliefd wordt… 😛

 • 22 januari, 2013 om 19:29
  Permalink

  Ik ben het inderdaad met Mette eens, er zit wel degelijk een groot verschil tussen twee sites. Het enige wat ik moet blijf afvragen is de jaloezie in zo’n relatie. Ondanks dat je partner het goedkeurt dat je een tweede relatie hebt, bestaat de kans toch nog steeds dat zo iemand jaloers wordt?

 • 22 januari, 2013 om 17:09
  Permalink

  Ik vind dat er wel dat er een wezenlijk verschil is tussen de twee sites. Ik bedoel, als mensen de site 2ndlove bezoeken dan zijn ze volgensmij echt niet op zoek naar dé ware. Dat is gewoon vreemdgaan zonder dat de partner hiervan afweet. Daar vind ik zelf niks moois aan. Maar bij de PolyAmorieMatch wéten de partners ervan. Ik vraag me af of deze partners dan ook zo in het leven staan of dat ze het gewoon maar accepteren?

 • 22 januari, 2013 om 16:21
  Permalink

  Volgens mij is er niets wereldschokkends aan. Veel mensen hebben waarschijnlijk ook zulke gevoelens. Er is toch niet maar één ware voor je op de wereld?! Alleen het openlijk uitkomen voor het feit dat je iets voelt voor iemand anders is ‘bijzonder’ en vaak ongeaccepteerd in het kader van móeten kiezen.

 • 21 januari, 2013 om 12:58
  Permalink

  @Jeroen. Ik denk dat men er wel raar van opkijkt. Sex vaak nog een tabou, evenals homoseksualiteit of vreemdgaan in relaties. Men zal er wel van opkijken, maar wel valt het binnen het Nederlandse mantra: Ieder z’n ding.

 • 21 januari, 2013 om 12:51
  Permalink

  Mooi dat dit kan in Nederland. Ik denk dat dit een van de weinige plekken ter wereld is waar niemand er echt raar van opkijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.