Zo mooi kan een boekwinkel zijn

aksara_bookstore_2__by_charamoneVeel boekwinkels hebben het moeilijk zoals je in ons item kon zien. Helaas moeten boekwinkels soms sluiten of samengaan met andere boekwinkels. Een van de problemen is dat boekwinkels af en toe in schitterende panden zitten. Campustalk zocht drie adembenemend mooie boekwinkels op.

We beginnen in Argentinië bij de El Ateneo (wiki) boekwinkel in Buenos Aires. Deze oude winkel zit er sinds 1860 en is een van de beroemdste ter wereld.

Boek 2

In een hemelse ambiance kun je bij de Selexyz in ons eigen Nederlandse Maastricht op zoek naar je favoriete boek. De boekwinkels is gevestigd in een oude kerk en wordt door veel mensen gezien als de mooiste boekwinkel ter wereld.

Boek 3

Tot slot een hele sfeervolle winkel. De Shakespeare & Company (Wiki) in Parijs. Het is geen groot of sfeervol gebouw, maar als je binnen bent, ademt het boek. Zo moet een boekwinkel eruit zien. Het ziet er erg oud en klassiek uit, en als je binnenloopt, lijkt het net alsof je de set van Harry Potter op loopt.

The Latin Quarter, Paris, France

Kan je niet genoeg krijgen van mooie boekwinkels? De website FlavorWire zocht de twintig mooiste boekwinkels op.

Eén gedachte over “Zo mooi kan een boekwinkel zijn

  • 4 februari, 2013 om 14:18
    Permalink

    Naast deze boekwinkels, kunt u tweedehands boeken door bladeren in Monastiraki (centrum van Athene), een enigszins ongeorganiseerde sectie Compendium of wisselen van uw boek in een hostel moet je alleen op doorreis. Universiteiten en expat-organisaties organiseren boek swaps, en mijn kapper heeft een plank op haar salon waar iedereen kan ruilen tweedehands paperbacks. Er kan een soortgelijke situatie in uw buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.