Cyberpesten: een groot probleem

pesten is niet coolCyberpesten is de nieuwe manier van pesten. Een serieus probleem van nu. Het grote nadeel van cyberpesten is dat deze manier van pesten heel anoniem kan. En je er grote schade mee kan aanrichten bij anderen.

Op de website cyberpestendebaas.nl kun je lezen wat cyberpesten precies inhoudt. Oprichter Niels Baas is deskundige op het gebied van pesten. Samen met Pestweb heeft Niels Baas een lesprogramma opgesteld voor basisscholen om pesten bespreekbaar te maken in de klas.

Cybespesten is pesten via bijvoorbeeld social media als Hyves, Facebook of Twitter. Vervelende berichten schrijven over iemand anders op zijn of haar profielpagina. Dit lijkt misschien onschuldig, maar je moet niet vergeten dat social media via het internet gaat. En iets dat op het internet geplaatst wordt, dat blijft voor altijd voor iedereen te zien. Dus ook als je wat ouder geworden bent en spijt hebt van iets dat je eerder gepost hebt op het internet. Een op de vier mensen heeft achteraf spijt als ze iets op Facebook hebben geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.