Kleding hamsteren in Utrecht

In Utrecht kennen we al een aantal voorzieningen waar voor een leuk prijsje kleding kan worden gekocht, een gratis kledingbank is er helaas nog niet. Hoe komen we dan voor een habbekrats aan onze kleren?

Als eerste is het is mogelijk om je kleding te ruilen. Wanneer er iets meer te besteden valt, kan Marktplaats.nl nog altijd een uitkomst zijn. Daarnaast zijn er een aantal punten waar een kringloopwinkel te vinden is, waar voor enkele euro’s toch een warme trui gekocht kan worden. Niet te vergeten zijn de tweedehands kledingwinkels in het centrum van Utrecht, die voor een zacht prijsje leuke vintagekleding aanbieden.

 

Zo organiseert Little Green Dress tags-kortingen-kleding-stapel-kleren_3305162een aantal keer per jaar kledingruilbeurzen door het hele land. Deze beurs is tweemaal per jaar ook in Utrecht te vinden. Het idee achter de kledingruil is vooral het goedkoop opruimen van je kledingkast, het is dus wel nodig dat je al het nodige aantal kledingstukken bezit (minimaal drie, gewassen en in goede staat). Wanneer je een bezoek brengt aan de Kledingruil Extravaganza kan je rekenen op leuke goodies, een stylist die helpt met het bij elkaar zoeken van leuke kleding en een mooie locatie. Helaas wordt er wel entreegeld gevraagd: voor 12,50 kom je binnen op de beurs. Dat is toch al weer een spiksplinternieuw H&M-shirt.

 

Marktplaats.nl is voor de gemiddelde Nederlander een begrip geworden. Merkkleding die normaliter onbetaalbaar is kan voor een leuk prijsje op de kop getikt worden. Nadeel is wel dat de kleding (en andere voorwerpen, je kan het zo gek niet bedenken) vaak zelf opgehaald moet worden. Mocht je niet veel te besteden hebben zijn dit helaas alleen maar extra kosten.

Utrecht kent drie locaties waar een kringloopwinkel te vinden is. De kleding is misschien niet altijd even hip, het is vaak wel erg functioneel. De drie locaties zijn hier, hier en hier te vinden.

Tot slot zijn er een tiental tweedehands kledingwinkels te vinden in Utrecht. Deze variëren van merkkleding tot kinderkleding, en bieden leuke opties wanneer er niet zoveel te besteden is. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wilt. net zoals de winkelsoorten sterk verschillen, verschillen de prijzen ook sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.